zaterdag , 25 januari 2020
Home » Gastblog » Vlinder
Vlinder

Vlinder

Een boezemvriend waar ik een bedrijf mee zou beginnen overlijdt op 55-jarige leeftijd via een hartstilstand. Op zijn graf hadden de kinderen wel 30 vlindertjes gezet. Mijn vrouw en ik hebben beiden een vlindertje meegenomen en thuis een ereplaats gegeven.

Zeeland
De volgende dag gingen wij op reeds geplande vakantie naar Zeeland. Daar zat ik de eerste middag buiten te lezen en plof gelijk vloog een vlinder op mijn boek. Vervolgens is die mee naar binnen gegaan en daarna weer buiten de hele middag en avond bij ons gebleven. Aan het einde van de dag vertrok hij.

Voor mij is daardoor een stuk leven veranderd. Vanaf toen is een vlinder een zeer belangrijk en bijzonder wezen voor mij. Bijna in elke ruimte van mijn bedrijf heb ik nauwelijks opvallend, maar veelal onopvallend een vlinder en ik weet dat mijn overleden vriend vlak bij me is.

Fietstas
Het verhaal gaat twee jaar later weer in Zeeland nog verder. Ik vertel het verhaal aan een vrouw die ik per toeval ontmoet en als ze met haar fiets vertrekt, vliegt er een vlinder uit haar fietstas. Toeval bestaat niet.

Wiel Weijers
Puur Weijers & Weijer

Bekijk het interview met Wiel Weijers in het programma ‘Zinvol toeval, de weg naar puur geluk’ bij Feel2B: Aflevering 2, Volg je intuïtie.

3 reacties

  1. Mooi verhaal. Ik heb er ook zo een.

    Mijn vader was pas gestorven en ik liep met mijn ziel onder de arm met mijn hond over een bospad, ineens was daar een vlinder, heel kleurig maar ook best groot, de vlinder raakte mijn neus en vloog voor mij uit, om een stuk verderop op de grond te gaan zitten, tot ik weer bij hem was, toen vloog ie weer op en voor mij uit en wachtte verderop weer op mij, dat heeft zich zo het hele pad herhaald. Ik zag het als een boodschap van mijn vader alsof ie mij wilde zeggen dat ik vooruit moest blijven lopen/kijken. Het heeft mij veel troost gegeven.

  2. De documentaire ‘Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla’ is een aangrijpend verhaal van een doodzieke jonge vrouw, die op haar 26ste bewust kiest voor euthanasie.
    Aan het begin van de documentaire vertelt ze: ‘Dit is mijn rouwkaartje. Zelf bedacht. Zelf besloten: ik wil paars hebben, vlindertje. Ik heb voor een vlinder gekozen, omdat heel veel mensen me vlindertje noemen. Altijd wel mijn eigen weg proberen op te gaan. En nu staat het symbool voor vrijheid. Ik word bevrijd van het lijden en de ziekte. En ik ga op nieuw avontuur.’
    Twee dagen na het overlijden van Priscilla zoekt een vlinder haar vriend Patrick op en blijft op zijn hand zitten. Op de Facebookpagina ‘Nachtvlinder’ plaatst hij een foto van dit speciale moment. Bijzonder om de reacties van zoveel mensen te lezen, die zelf ook zoiets met een vlinder hebben meegemaakt. Midden in de winter, in een auto, binnenshuis. Ook mensen die ‘er niet in geloven’ zeggen dat zij op bijzondere momenten vlinders zien.
    Zie ook het blog Nachtvlinder: http://www.zinvoltoeval.nl/toeval-in-de-media/nachtvlinder/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

10 − zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.