vrijdag , 24 januari 2020
Home » Toeval in de media » Nachtvlinder
Nachtvlinder

Nachtvlinder

Regelmatig hoor ik bijzondere verhalen over zinvol toeval met overleden personen of huisdieren. Deze ervaringen geven mensen troost of een antwoord op een vraag. Mooie voorbeelden hiervan lees je in mijn blogs VlinderOver the rainbow bridge en Over the rainbow.

Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla
Laatst bekeek ik de documentaire Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla. Een aangrijpend verhaal van een doodzieke jonge vrouw, die op haar 26ste bewust kiest voor euthanasie.
Aan het begin van de documentaire vertelt ze: ‘Dit is mijn rouwkaartje. Zelf bedacht. Zelf besloten: ik wil paars hebben, vlindertje. Ik heb voor een vlinder gekozen, omdat heel veel mensen me vlindertje noemen. Altijd wel mijn eigen weg proberen op te gaan. En nu staat het symbool voor vrijheid. Ik word bevrijd van het lijden en de ziekte. En ik ga op nieuw avontuur.’

Vlinder op de hand van Patrick

Hand van Patrick met vlinder

Vlinder
Twee dagen na het overlijden van Priscilla zoekt een vlinder haar vriend Patrick op en blijft op zijn hand zitten. Op de Facebookpagina ‘Nachtvlinder’ plaatst hij een foto van dit speciale moment. Bijzonder om de reacties van zoveel mensen te lezen, die zelf ook zoiets met een vlinder hebben meegemaakt. Midden in de winter, in een auto, binnenshuis. Ook mensen die ‘er niet in geloven’ zeggen dat zij op bijzondere momenten vlinders zien. Naast vlinders worden ook lieveheersbeestjes en sommige vogels genoemd.

Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder.

Een reactie

  1. Carmen Franssen

    Ooh ik heb dit ook na het overlijden van mijn opa gehad. Sinds die dag zag ik regelmatig tijdens het rouwproces op momenten dat je er niet bij stilstond een witte vlinder. Dit gebeurde echt regelmatig en me nicht had deze zelfde ervaring. Na een tijdje verdween het maar nu als we samen afspreken want we zien ons niet meer zo vaak verschijnt er nog wel eens een witte vlinder en dan kijken we mekaar aan en moeten we lachen. En zeggen we tegen mekaar fijn dat opa weer eventjes wat van zich heeft laten horen. Nou zijn witte vlinders niet zo speciaal maar toch zie ik ze zelf bijna nooit heel soms als ik het moeilijk heb verschijnt er eentje en wanneer me nicht en ik dus samen zijn.

    Blijft een erg fijne en vooral ook een mooie gebeurtenis die we samen kunnen delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

twee − twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.