Aan het begin van mijn vakantie had ik afgesproken met een vriendin en haar zus. Deze zus had ik nog nooit eerder ontmoet, maar het gesprek verliep meteen erg vertrouwd. Er speelde iets met een goede bekende van haar en ze was vrij resoluut in haar opstelling. De kwestie hield haar nogal bezig.

Valeriaan
Na een tijdje bood mijn vriendin ons aan een kaart te trekken. Uit de stapel kaarten trok ik ‘Valeriaan’, met als boodschap ‘reset’. Deze kaart was bijzonder toepasselijk voor mij. De boodschap was duidelijk: na een zeer hectische periode op mijn werk was ik toe aan rust en afschakelen (net als een pc: resetten). Dus dat had niet treffender gezegd kunnen worden dan met valeriaan.

Roos
Toen de zus haar kaart trok, hield ik mijn adem in. De boodschap kwam bij mij direct binnen. Maar het leek alsof beide zussen het niet zagen. Dat was voor mij een hele vreemde gewaarwording. Het was nog wel zo overduidelijk. Ze had de kaart ‘Roos’ getrokken, met als boodschap ‘grenzeloze, onvoorwaardelijke liefde’. Hoe konden ze het niet zien? De goede bekende waarover ze eerder sprak heet Roos! De boodschap was daarmee voor mij ook meteen duidelijk. Een roos is een mooie bloem met stekels en verwijst naar de stekelige kwestie met een dierbaar persoon. De boodschap van de kaart was om niet ‘stekelig’ te zijn in haar opstelling, maar om te kiezen voor grenzeloze, onvoorwaardelijke liefde naar Roos.

Mijn dilemma
De zus vond het wel toevallig dat de vorige avond in een tv-programma de roos ook al in relatie werd gebracht met liefde. Dat had indruk op haar gemaakt.Ik kwam in een tweestrijd. Het leek me beter dat ze de boodschap zelf ontdekte, omdat deze aan haar was gericht. Bovendien: wie ben ik om iemand die ik niet zo goed ken, zoiets indringends te onthullen? Misschien had ze het verband zelf wel gelegd, maar vond ze het te confronterend zich daarover uit te spreken? Maar het niet vertellen voelde ook niet goed. Ik besloot het mijn vriendin voor te leggen. Dan kon zij het haar zus vertellen. Ook mijn vriendin had de relatie gelegd tussen de kaart en de kwestie met die goede bekende, maar zonder dat zij zich bewust was van de dubbele betekenis van ‘Roos’. Een paar dagen later sprak ze hierover met haar zus. Zij had inderdaad de dubbele betekenis niet gezien en ze nam zich voor zich niet zo resoluut op te stellen in de kwestie. Al met al een heel bijzondere ervaring!

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!