Wat is jouw impact?

over Karin

PERSOONLIJKE GROEI

Ik coach je naar het leven waarnaar jij verlangt

Hey hallo, ik ben Karin,

Enthousiast, positief, onbevooroordeeld, intuïtief, warm en betrokken.

Mijn missie is om jou te inspireren belangrijke stappen vooruit te zetten om het leven te leiden waarnaar je verlangt. Waarbij jij doet waarvan je energie krijgt, je talenten en ervaringen optimaal inzet en je gesteund voelt door liefdevolle mensen om je heen. Als je in één lijn leeft met wat je in je leven te doen hebt, komt geluk én zinvol toeval op je pad. Je ontmoet op het juiste moment de juiste mensen en je komt in situaties terecht die je verder op weg helpen.

Jarenlang had ik een droomdoel, maar ik maakte hem slechts een beetje waar. En een beetje ervoor gaan zorgde ervoor dat ik me steeds ongelukkiger ging voelen met mezelf. Het teleurgesteld zijn in mezelf en het belangrijker vinden van anderen dan mezelf, leidden uiteindelijk tot een burn-out van 1,5 jaar. Terwijl de signalen luid en duidelijk waren, zie ook mijn blog ‘Boek nu!‘.

Ik ben diep gegaan en dat heeft me veel waardevolle inzichten gegeven. En ja, ik wist het allemaal wel. Want sinds 2006 heb ik diverse coach-opleidingen succesvol afgerond. Maar weten is niet hetzelfde als het daadwerkelijk DOEN. Mijn obstakels zaten gruwelijk in de weg. Dus ik ging all-in aan de slag! De afgelopen jaren investeerde ik tienduizenden euro’s in mezelf. Ook de komende jaren blijf ik fors in mezelf investeren, om steeds weer verder te blijven groeien als coach. Zodat ik jou optimaal kan begeleiden in jouw proces. Mijn energie stroomt volop, ik ben in flow en maak mega-stappen met mijn levensdoel! Dat gun ik jou ook, vanuit mijn hart.

Graag geef ik mijn inzichten en levenslessen aan je door, zodat jij hopelijk geen burn-out of andere wake-up call nodig hebt, om je leven te gaan leiden zoals het bedoeld is. Ik wil je reisleidster zijn bij jouw reis. Jij bepaalt natuurlijk waarheen. En als je je doel nog niet precies weet, dan is dat ook ok. Dan gaan we samen aan de slag om dat helder te krijgen. Ik help je langs je obstakels te gaan, zodat jij succesvol je pad kunt bewandelen.

Waarom ik?

Ik vind het super als ik jou zie stralen na een coachsessie. Je voelt je een stuk lichter, met een boost aan positieve energie en met een andere kijk op datgene waarop je was vastgelopen.

Ik help je anders te leren kijken naar je blokkades en obstakels. Want door je gedachten en overtuigingen te veranderen, verandert je leven met je mee. Op de meest positieve manier. Ik ben een expert in het omdenken, dingen in een ander perspectief te plaatsen en heb allerlei tools die ik intuïtief inzet om jou daarin mee te nemen.

In mijn coachtrajecten gebeuren vaak de meest bijzondere toevalligheden, die zorgen voor magische inzichten. Maar die ook als een anker voor je werken en jou helpen in toekomstige situaties. Vaak zijn het komische situaties, want zinvol toeval zit vol humor.

Als je terugkijkt, ben je verbaasd dat je helemaal niet ‘hard gewerkt’ hebt aan jezelf. Maar ondertussen heb je wel mooi megastappen gezet!

coaching

Een inkijkje in mijn leven

inkijkje in mijn leven
 1. Mensen zeggen vaak snel ‘Het komt goed’. Mijn standaardreactie is dan ‘Het ís al goed’. Vaak is dat ook zo.
 2. Als mensen terloops het woordje ‘toevallig’ gebruiken, kijken ze me snel aan. En zeggen dan (zonder dat ik ook maar iets hoef te zeggen): ‘Oh ja, dat is niet zo toevallig hè?’.
 3. Ik hou van katten. Maar ik wist niet dat ik zóveel van een hond kon houden, totdat ik Nacho Napoleon Pieper leerde kennen, de hond van mijn oudste zoon en schoondochter.
 4. Mijn 5 belangrijkste waarden zijn liefde, verwondering, zingeving, enthousiasme en vrijheid.
 5. Mijn grootste valkuil is uitstelgedrag. Er is maar 1 remedie tegen: Doen! Soms vergeet ik dat even.
 6. Ik ben gek op symboliek, metaforen en persoonlijke groei. En op boeken over symboliek, metaforen en persoonlijke groei. Mijn boekenkast staat er vol mee.
 7. Woorden die je me vaak hoort gebruiken zijn: super, mega, top. Tja, ik ben nogal positief ingesteld.
 8. Ik lach vaak héél hard om mijn eigen woordgrapjes. Vooruit, een voorbeeldje. Jaren geleden scoorde voetballer Messi een doelpunt in een belangrijke wedstrijd, waarop ik spontaan riep: ‘Messi-scherp’. Mijn beide zonen en man konden dat toen niet zo waarderen, haha. Maar nu hebben ze het er nog over, lol.
 9. Ik volg vaak intuïtieve ingevingen, wat vaak voor verrassende situaties en ervaringen zorgt.
 10. Er is niet 1 waarheid. Een zes op z’n kant is ook een negen. Ik ben een expert in omdenken en jou iets vanuit allerlei perspectieven leren te bekijken.

Ontmoet mij

Karin Pieper

Karin Pieper

‘Leef je leven zoals het bedoeld is.
Zet elke dag stappen in je persoonlijke groei.
En je ervaart geluk en zinvol toeval in overvloed.’

Welke opleidingen zet ik in bij mijn coaching met jou?

 • 2022-2024: Dru meditatie docent

 • 2021: Systemische familie- en tafelopstellingen

 • 2020: NLP Master Practitioner

 • 2020: Coaching bij angst

 • 2020: Burn-out coach

 • 2020: Counseling

 • 2020: Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

 • 2019: NLP Practitioner

 • 2018: Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)

 • 2018: Mind-Walk trainerslicentie

 • 2017: Teamcoachen voor scrummasters

 • 2010: Universeel Vrouwelijk Leiderschap

 • 2009: Post Bachelor Coaching & Begeleiding

 • 2007: Coach worden, coach zijn

 • 2006: Coachend leiderschap