Regelmatig hoor ik bijzondere verhalen over zinvol toeval met overleden personen of huisdieren. Deze ervaringen geven mensen troost of een antwoord op een vraag. Mooie voorbeelden hiervan lees je in mijn blogs VlinderOver the rainbow bridge en Over the rainbow.

Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla
Laatst bekeek ik de documentaire Nachtvlinder, de laatste dagen van Priscilla. Een aangrijpend verhaal van een doodzieke jonge vrouw, die op haar 26ste bewust kiest voor euthanasie.
Aan het begin van de documentaire vertelt ze: ‘Dit is mijn rouwkaartje. Zelf bedacht. Zelf besloten: ik wil paars hebben, vlindertje. Ik heb voor een vlinder gekozen, omdat heel veel mensen me vlindertje noemen. Altijd wel mijn eigen weg proberen op te gaan. En nu staat het symbool voor vrijheid. Ik word bevrijd van het lijden en de ziekte. En ik ga op nieuw avontuur.’

Vlinder op de hand van Patrick

Hand van Patrick met vlinder

Vlinder
Twee dagen na het overlijden van Priscilla zoekt een vlinder haar vriend Patrick op en blijft op zijn hand zitten. Op de Facebookpagina ‘Nachtvlinder’ plaatst hij een foto van dit speciale moment. Bijzonder om de reacties van zoveel mensen te lezen, die zelf ook zoiets met een vlinder hebben meegemaakt. Midden in de winter, in een auto, binnenshuis. Ook mensen die ‘er niet in geloven’ zeggen dat zij op bijzondere momenten vlinders zien. Naast vlinders worden ook lieveheersbeestjes en sommige vogels genoemd.

Net toen de rups dacht dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!