Een boezemvriend waar ik een bedrijf mee zou beginnen overlijdt op 55-jarige leeftijd via een hartstilstand. Op zijn graf hadden de kinderen wel 30 vlindertjes gezet. Mijn vrouw en ik hebben beiden een vlindertje meegenomen en thuis een ereplaats gegeven.

Zeeland
De volgende dag gingen wij op reeds geplande vakantie naar Zeeland. Daar zat ik de eerste middag buiten te lezen en plof gelijk vloog een vlinder op mijn boek. Vervolgens is die mee naar binnen gegaan en daarna weer buiten de hele middag en avond bij ons gebleven. Aan het einde van de dag vertrok hij.

Voor mij is daardoor een stuk leven veranderd. Vanaf toen is een vlinder een zeer belangrijk en bijzonder wezen voor mij. Bijna in elke ruimte van mijn bedrijf heb ik nauwelijks opvallend, maar veelal onopvallend een vlinder en ik weet dat mijn overleden vriend vlak bij me is.

Fietstas
Het verhaal gaat twee jaar later weer in Zeeland nog verder. Ik vertel het verhaal aan een vrouw die ik per toeval ontmoet en als ze met haar fiets vertrekt, vliegt er een vlinder uit haar fietstas. Toeval bestaat niet.

Wiel Weijers
Puur Weijers & Weijer

Dit was een interview met Wiel Weijers in mijn programma ‘Zinvol toeval, de weg naar puur geluk’ bij Feel2B: Aflevering 2, Volg je intuïtie.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!