Ik ontmoette mijn spirituele sparringpartner in een flits op een ondernemersbijeenkomst bij de belastingdienst. We hebben elkaar toen maar een kwartier gesproken, maar er was een extreem sterk gevoel tussen ons dat we beiden niet konden verklaren. In de pauze van de bijeenkomst moesten we beiden snel naar buiten (toevallig), wij twee als enigen, geld in de parkeermeter doen. We raakten aan de praat, bleken beiden coach te zijn (toevallig). Beiden ook spiritueel (toevallig). We bleken beiden de auto in dezelfde straat naast elkaar geparkeerd te hebben (toevallig).

Daarna sprak ik hem twee maanden niet meer. Na twee maanden trok hij op Facebook mijn aandacht doordat zijn foto ineens in mijn oog sprong en ik had een heel sterk gevoel dat ik hem moest aanspreken. Dat heb ik gedaan en vanaf dat moment zijn er veel dingen in een positieve stroom voorwaarts gegaan.  We helpen elkaar groeien als persoon en in onze business. Hij is een goede vriend en zakenpartner van me geworden.

We zijn nog steeds beiden heel dankbaar en verwonderd hoe alles is verlopen. Het bleek later ook, dat hij net op het laatste nippertje bij de ondernemersbijeenkomst kwam, want hij had zich eigenlijk aangemeld voor één bijeenkomst eerder, maar deze had hij afgezegd, ook al had hij geen idee waarom. (Dit was waarschijnlijk zijn inspiratie, waarnaar hij moest handelen).
Ik had totaal geen zin in de bijeenkomst, maar letterlijk een klein stemmetje zei steeds ‘Je moet gaan, je gaat echt spijt hebben als je niet gaat’. En ik ben gegaan en blij dat ik was. Deze ontmoeting moest plaatsvinden, leek wel.

Vanaf het moment dat we elkaar ontmoet hebben, is onze business enorm gegroeid. Niet alleen de business, maar ook wij beiden als personen, zijn enorm gegroeid. Omdat we vele herkenningspunten hebben voelen we elkaar goed aan en kunnen we elkaar echt goed helpen.  We hoeven elkaar amper iets uit te leggen, omdat we elkaar al begrijpen.
Over bijna alles dat we spreken denken we bijna hetzelfde. We hebben zelfs beiden dezelfde dingen in de jeugd meegemaakt. Echt alles was zo toevallig en apart, dat we nog steeds heel verwonderd en dankbaar zijn, dat we elkaar hebben gevonden. We staan beiden heel liefdevol naar de wereld en willen beiden de wereld mooier maken en daardoor klikt het heel goed. We hebben beiden dezelfde visie op het leven.
Ik ben heel dankbaar dat ik naar het stemmetje in mij heb geluisterd, want vanaf dat moment vliegen de toevalligheden me om de oren. Het is voor mij ook een teken dat ik op de goede weg zit.

Jamie Vousten
JaVo-coaching

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!