Donderdag had ik weer eens een kippenvel-momentje. ‘s Morgens reed ik op de snelweg naar Utrecht, toen er plotseling een blauwe reiger de weg opvloog. Traag en met veel moeite probeerde hij hoogte te maken om de auto vóór mij te ontwijken. Ik hield mijn adem in. Gelukkig lukte het hem nog net op tijd om weg te komen. Ik wist direct dat ‘de reiger’ die dag bij me zou terugkomen. Ik had alleen nog geen idee hoe. Even later dwarrelde er door de ventilator een wit veertje mijn auto binnen. Ook daarvan wist ik dat het verband hield met ‘de reiger’ en wat me nog te wachten zou staan die dag.

Betovering
‘s Middags ben ik voor mijn werk in de Efteling. De bijeenkomst is al gestart, maar ik ben gelukkig nog net op tijd voor de presentatie van de manager Strategische marketing van de Efteling. Haar Powerpoint-presentatie begint met een veer die naar beneden dwarrelt. Ze merkt op dat ze hiermee na de pauze meteen ieders aandacht heeft. En ja, ze heeft inderdaad meteen mijn aandacht. Ik denk aan het veertje in mijn auto. Ze laat een filmpje zien van hun personeelslied ‘Betovering’. Een lied waarvan ze nog steeds kippenvel krijgt.
Daarna gaan we het pretpark in met een opdracht. Als we langs de traptreintjes lopen, zie ik dat deze attractie ‘De blauwe reiger’ heet! Ik realiseer me dat het hier om draait, maar ik zie verder niets bijzonders. Als ik er op de terugweg weer langsloop, gebeurt er wel iets speciaals. Twee Efteling-medewerkers lopen langs en beginnen spontaan en met veel plezier het Betoveringslied te zingen tegen hun collega’s die bij ‘De blauwe reiger’ staan. Dat is voor mij dus echt een kippenvel-moment.

Lach, zing, kijk om je heen
en maak dromen waar.
Steeds weer opnieuw
altijd met elkaar.
Betovering zit in een klein gebaar.

‘Betovering’, het personeelslied van de Efteling:

 

Bonus

Terwijl ik dit blog schrijf, word ik nieuwsgierig naar de symboliek van de reiger. Op internet vind ik dat de blauwe reiger staat voor intuïtie en mediteren. Niet toevallig zijn dit actuele thema’s voor mij.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!