Gisteravond was heel bijzonder voor mij. Samen met een vriendin ging ik naar een inspirerende lezing van Mark Verhees van Voorpositiviteit. We hadden er een autorit van Zuid-Limburg naar ‘Huis voor Zingeving’ in Oisterwijk voor over.

Queen
Op de heenweg vertelde ik over mijn middelbare schooltijd. Over hoe speciaal ik de weekopeningen met de hele school heb ervaren. Elke maandagmorgen stond een mooi thema centraal, met daaromheen muziek, dans, poëzie en toneel. ‘De vertolking van de Bohemian Rhapsody van Queen kwam toen enorm bij mij binnen’, vertelde ik haar.
Met verbazing hoorde ik wat Mark aan het begin van zijn lezing vertelde over zijn autorit van Nijmegen naar Oisterwijk. Die hele rit had hij naar Queen geluisterd, maar liefst 6 nummers lang. Het deed hem denken aan zijn middelbare schooltijd en hij kreeg daar zo’n positieve energie van. Mijn vriendin en ik keken elkaar verwonderd aan. Blijkbaar waren we op weg naar de lezing al volop in verbinding met elkaar.

Voor positiviteit van Mark verhees

Boek Mark Verhees

In flow zijn
Ik raad echt iedereen aan een lezing of workshop van Mark mee te maken. Het is zo’n mooie, inspirerende belevenis. Hij praat recht vanuit zijn hart, met een enorme passie. Toen hij over flow sprak, zag hij direct aan mijn gezicht dat mij dat aansprak. Als antwoord op zijn vraag vertelde ik dat ik daarover een blog heb geschreven: In flow zijn. En dat dit sinds enkele weken als gastblog op de site van ‘Huis voor Zingeving’ staat.

Geweldloos communiceren
Na de pauze was er volop ruimte om vragen te stellen aan Mark en met elkaar van gedachten te wisselen. Een vrouw vertelde vol passie over haar ervaring met een workshop die zij net had gevolgd over geweldloos communiceren. Na afloop raakten we met elkaar in gesprek en gaf ik haar mijn mailadres.
Vandaag was ik voor mijn werk in Utrecht. Ik bracht de lunchpauze door met iemand met wie ik altijd superfijn samenwerk. Zij vertelde mij spontaan dat zij bezig is met een uitgebreide opleiding over geweldloos communiceren. Ik moest direct aan gisteren denken. Maar ook aan S., met wie ik 7 jaar geleden de workshop ‘Coachend leiderschap’ volgde. Hij was toen heel enthousiast over het boek ‘Geweldloze communicatie’. Toen ik vandaag direct na de pauze mijn mail opende was ik sprakeloos. Niet alleen had ik een mail gekregen van de vrouw van gisteren, met daarin een link naar een site over geweldloos communiceren. Maar ook S. had mij een mail gestuurd. Hij nodigde me uit voor een afscheidsfeestje in verband met zijn laatste werkdag. Wauw! Over verbinding gesproken!

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!