De één voelt zich als een vis in het water als profzwemster, de ander is een geboren musicus. In principe heeft iedereen een talent, interesse, hobby of beroep, waarmee je je leven als zinvoller en rijker ervaart. Door tijd en energie te investeren kun je je er verder in ontwikkelen. Het kan iets kunstzinnigs zijn, zoals musiceren, schilderen of beeldhouwen. Maar het kan ook zijn dat je anderen helpt door middel van coaching, therapie of vrijwilligerswerk. Of dat je een sportieve prestatie levert, kookt of een boek schrijft. Het is een positieve activiteit waarbij je je met hart en ziel inzet.

Je energie stroomt
Wanneer je vanuit een innerlijke gedrevenheid iets creëert en daarbij je kwaliteiten optimaal inzet, kun je in een situatie terechtkomen van overgave. Je komt in een flow en je voelt de energie stromen. Op dat moment ben je helemaal in het hier en nu. Er is geen weerstand in de vorm van angst, twijfel of onzekerheid. Je vertrouwt op je intuïtie en je gelooft in je eigen kracht. Je bent in balans, in evenwicht. Je gevoel voor tijd is even weg. Je realiseert je niet of je lang of kort met iets bezig bent. Je gaat helemaal op in waar je mee bezig bent, met je volle concentratie en aandacht. Er is niets dat je afleidt. Je bent niet bezig met je ego, met hoe je op anderen overkomt en wat die anderen van je denken. Je hebt een duidelijk doel voor ogen, dat je in de meeste gevallen zelf hebt gesteld. Dat doel kan een levensthema voor je zijn of worden.

In beweging
Bij alles waaraan je vanuit je hart energie geeft, kan iemand anders weer energie ontlenen. Het kan iemand in beweging zetten. Zo kan een coach iemand in beweging brengen door hem te helpen zijn wens te realiseren. Een zanger in een band kan iemand letterlijk in beweging brengen door hem tot dansen aan te zetten. Een wetenschapper kan iemand met een interessant artikel aan het denken zetten. De maker van een natuurdocumentaire kan de kijker laten genieten van de mooie natuur en hem tot reizen aanzetten. Mijn visie van de zin van het leven is zoveel mogelijk energie te laten stromen. Zowel in jezelf als tussen mensen onderling. Hoe meer positieve energie er stroomt, hoe gelukkiger jij je voelt.

Toeval helpt je een handje
Als je meegaat met de flow, de stroom, voel je de energie borrelen. Alles lijkt je dan ook mee te zitten. Vaak ontmoet je dan de juiste mensen, kom je als vanzelf op de juiste plaatsen en in de juiste situaties terecht. Deuren openen zich voor je. Mensen bieden uit zichzelf hun hulp aan. Toeval kan je dan een handje helpen.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!