In mijn vorige blogartikel beschreef ik zinvol toeval dat je bevestigt dat je op de goede weg zit. In dit blogartikel ga ik in op zinvol toeval dat je verder op weg helpt, door sturing te geven aan je leven.

Twee waargebeurde voorvallen
Voor een marketingopleiding reis ik elke twee weken een paar uur met de trein. Meestal lees ik onderweg een krant of studieboek. Op een dag krijg ik de sterke behoefte een luisterboek door te nemen. Het boek maakt grote indruk op mij, omdat het gaat over het ondernemerschap van je eigen leven, het stellen van een droomdoel en daarnaar te leven. Als ik op de opleiding aankom, blijkt dat de auteur, Arko van Brakel, die dag de les verzorgt. Ik sta perplex. Gedurende de dag wordt het thema van het luisterboek verder uitgediept en ga ik aan de slag met praktische oefeningen die mij verder op weg helpen.

In een coachgesprek diepen we het thema ‘ontvangen’ uit. De uitdaging voor de coachee ligt in het vinden van de juiste balans tussen geven en ontvangen, tussen goed voor zichzelf zorgen en dienstbaar zijn. Ook het bewust doorvoelen van emoties (‘Ontvang ook wat je voelt!’) komt aan bod. Vlak vóór dit coachgesprek lees ik bij toeval twee pagina’s die naadloos hierop aansluiten (Marinus Knoope, De ontknooping, 2009, pagina’s 52 en 189). Dankbaar breng ik deze pagina’s in het coachgesprek in.

De manier waarop je je leven leidt
Je volgt je roeping, je droomdoel, je diepste wens en je ontdekt om je heen dat je krijgt (je toevalt!) wat je nodig hebt. Hoe meer je open staat voor de wereld om je heen en hoe meer je in overgave leeft, hoe meer hulp je krijgt in het leven. Je bent dagelijks bezig met je passie en je zet je kwaliteiten optimaal in. Je leeft in verwondering, je bent dankbaar voor dat wat is. Je leeft heel bewust en bent alert van wat om je heen gebeurt. Je accepteert dat het is zoals het is, zonder weerstand te voelen. Je bent in flow en vol vertrouwen.

Hoe vaak overkomt toeval je?
Regelmatig, (bijna) dagelijks.

De intensiteit in relatie tot je gevoel
Je staat perplex en bent verwonderd. Je bent emotioneel sterk geraakt. Je ervaart overgave en je voelt je één met de wereld om je heen. Je hebt geen behoefte de toevallige gebeurtenis of situatie te verklaren: het is overduidelijk voor jou hoe je de hulp kunt inzetten.

Wat is de betekenis van toeval?
De toevallige gebeurtenis helpt je bij het realiseren van je roeping, je droomdoel, je opdracht, je levensdoel.
Je accepteert de hulp en gebruikt je kwaliteiten optimaal om ermee aan de slag te gaan. Het geeft sturing aan je leven en het helpt je bij belangrijke vraagstukken waar je mee zit. Het geeft jou wat je nodig hebt bij het volgen van je droomdoel.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!