Stel je voor: je heet Kees Brouwer en je bent documentairemaker bij de VPRO. Je komt op het idee dat er meer mensen zijn die Kees Brouwer heten en dat het leuk zou zijn daar een film over te maken. Dan blijkt de Dalai Lama bevriend te zijn geweest met de inmiddels overleden verzetsheld Kees Brouwer. Deze maand was de Dalai Lama een weekend in Nederland om de eerste nazaten van de verzetsheld Kees Brouwer te bezoeken. En omdat je ook Kees Brouwer heet, sta je ineens naast de Dalai Lama. Gewoon omdat je dezelfde naam draagt als de verzetsheld. ‘We zijn met z’n allen Kees Brouwer,’ zegt hij in De Wereld Draait Door van afgelopen donderdag.

In dezelfde uitzending vertelt Matthijs van Nieuwkerk dat De Wereld Draait Door bij toeval pas geleden ook een Kees Brouwer tegenkwam. DWDD laat een fragment zien uit de grappige uitzending van ‘Man bijt hond’ over de tweeling Kees en Wim Brouwer. Ook hun vader Willem zat in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!