Een tijdje geleden, iets langer dan een week, realiseerde ik mij dat er op dit moment eigenlijk best wel weinig synchroniciteiten zijn. Een synchroniciteit is een gebeurtenis die zo goed samenkomt, bijvoorbeeld dat je aan iemand denkt en iemand belt je dan: ‘Nou ja! Ik dacht net aan je!’. Dat zijn kleine wondertjes, ik noem dat knipogen van God. Maar ik had er heel weinig van en dat vond ik jammer, want ze maken het leven gewoon extra leuk. Dus ik vroeg eigenlijk onbewust maar min of meer: ‘Hé, kom maar op met de synchroniciteiten!’.

Bellen met een cassettebandje
Twee dagen later was ik op een feest bij Woodstock. Het was die hele mooie zondag, de eerste mooie zonnige dag. Ik was daar met een vriend. Het was heel druk. Er stond een jongen te bellen met z’n iPhone. Hij had een speciaal hoesje daaromheen en dat was dan een cassettebandje. We hadden daar een gesprekje over van ‘Ah wat een leuk hoesje, echt zo old school. Je bent eigenlijk aan het bellen met een cassettebandje.’ We hadden het erover: wat zou er voor muziek op staan, mag je dat er dan zelf op zetten, kies je zelf welke muziek je wil? Dat soort dingen. Het feest ging door.

Ibiza-muziek
Een uur later gingen we naar huis. Mijn vriend ging nog een vrouw gedag zeggen en ik keek daarnaar toevallig. Zij bukte, zij raapte iets op van de grond. En dat was dus dat hoesje, in elk geval ook een cassettebandhoesje! Karel zei: ‘Maar daar had ik het net over met Lisa.’ En toen zei ze: ‘Oh, dan mag Lisa het hebben. Alsjeblieft.’ Dus binnen een uur had het universum geregeld dat ik dit cassettebandje als hoesje heb, als iPhonehoesje. En de muziek die daarop staat is Ibiza-muziek. Dat is natuurlijk ook heel grappig, want wij willen heel graag naar Ibiza deze zomer. Ik ga even bellen met de engeltjes om ze te bedanken voor de synchroniciteit. Je moet gewoon meer wonderen toelaten in je leven en dus ook zien natuurlijk. ‘Hallo? Spreek ik met de hemel?’

Lisa Portengen
www.smartensexy.nl
Lisa Portengen

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!