April 2010. Ik zit bij de musical Mary Poppins met zoonlief. In mijn hoofd spelen allerlei gedachten. Als zoveel mensen om me heen zeggen dat ik de stap moet wagen om voor mezelf te beginnen, waarom twijfel ik dan? Ja, ik weet wel waarom. Het plan kan falen, ik kan falen. En wat ga ik dan zeggen tegen al die mensen om me heen die in me geloofden? Tot die tijd heb ik altijd in loondienst gewerkt. Gezellig met collega’s, met de veiligheid en vastigheid van een geregeld inkomen. Niettemin merk ik dat ik wel klaar ben voor iets anders, 14 jaar bij dezelfde club is ook best lang!

Het zaadje is geplant
Een paar maanden daarvoor vroeg een ex-collega me waarom ik het werk dat ik doe niet als zzp’er ga doen. ‘Daar is zeker een markt voor’, zegt ze stellig. Ik lach het een beetje weg, maar ze heeft wel iets bereikt: het zaadje is geplant.
Als mensen vragen wat ik doe, zeg ik altijd: ‘Ik help mensen en organisaties om offertes en aanbestedingen te winnen.’ Ik vind het heerlijk om commerciële teksten zodanig te schrijven dat de kopende partij in volle overtuiging kiest voor ‘mijn’ offerte of inschrijving op aanbesteding. Door de ‘verkoper’ uitgebreid te bevragen en de kopende partij intensief te bestuderen kan ik in de huid van beiden kruipen om vervolgens teksten te maken die overtuigen. Goede teksten in een mooie vormgeving laten zien dat je je klant serieus neemt en veel zorg hebt besteed aan hoe jij zijn probleem gaat helpen oplossen.

Alles kan als jij het laat gebeuren
De musical begint en ik zie Noortje Herlaar als übernanny de rol van haar leven spelen. Het verhaal kabbelt voort, zoonlief en ik genieten van het mooie decor, de vrolijke liedjes en de komische noten. En dan ineens, als alle twijfels over het al dan niet starten van mijn eigen bedrijf naar de achtergrond zijn verdwenen, begint Noortje te zingen. ‘Alles kan als jij het laat gebeuren, maar je moet de hemel zelf openscheuren. Handen uit de mouwen, voeten op de grond. Of je geeft jezelf gewoon een schop onder je kont.’

Ik ga het doen!
Het lijkt alsof ze het liedje alleen voor mij zingt, op dit moment komt alles bij elkaar. Alle zinnen raken me diep en de tranen rollen over mijn wangen. Weg met alle twijfels! Ineens voel ik het vertrouwen, tot in mijn allerdiepste binnenste. Ik ga het doen!

Nicoline Huizinga
www.personaleyes.nl
Nicoline Huizinga

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!