Een veertje is bijzonder in zijn eenvoud, krachtig in zijn kwetsbaarheid en meegevoerd door de wind in staat grote hoogten te bereiken. Een veertje als metafoor met de mens, de wisselende windstromingen als zijn/haar levenspad. Een veertje kan, net als de mens, echter ook vast komen te zitten, waardoor hij zich niet meer door de wind kan laten meevoeren. Zie hier de metafoor met De Helpende Hand.

Vastzittend in mijn baan in loondienst was ik enige tijd geleden bezig om doelgericht mijn focus te leggen op het leven van mijn droom. Ik wist precies waar ik heen wilde en had bewust de weg al uitgestippeld. Een eigen bedrijf. Mijn passie mogen leven vanuit mijn eigen kernwaarden. Mogen zijn wie ik ben en mogen geven wat ik in me heb. Alleen al deze gedachten deed mijn hart sneller doen kloppen en zolang ik met deze focus bezig was, leefde ik op een wolk of anders gezegd ‘in de flow’. Na de focus komt het daadwerkelijke doen en om te doen zal je beide handen moeten loslaten om het volgende volledig te kunnen pakken. Dat loslaten was voor mij mijn baan in loondienst.

Vrije val
Lange tijd heeft het voor mij gevoeld alsof ik op een rotsblok stond, klaar om te springen zonder parachute. De vrije val werkte belemmerend. Alles in mijn lichaam protesteerde. De angst was bijna ondragelijk. Ik zat vast in een web, wilde me bevrijden maar mijn lichaam protesteerde.
En toch… voelde ik dat ik dit moest doen. Voor mezelf, mijn vrijheid, mijn ontwikkeling en mijn droom. Iets in mijn lichaam was sterker dan de angst, alsof het zo moest zijn. Iets stuurde mij en wat ben ik blij dat ik dat destijds heb uitgesproken. Letterlijk heb ik gezegd: ‘Het voelt alsof ik er straks een andere taak bij ga krijgen.’ Natuurlijk mijn eigen bedrijf runnen, maar ook de taak om voor mijn moeder te zorgen. De angst om mijn vader te verliezen sprak ik uit. Mijn vader was een man van de dag maar niet ziek. Op 1 juli 2013 zette ik een punt achter mijn baan. Op 14 augustus 2013 overleed mijn vader. Toeval?

Vertrouwen
Als een gebeurtenis zeker staat te gebeuren, kan je dan geleid worden naar toeval? Is mijn wens, verlangen naar een eigen bedrijf zo groot dat de energie hiervan mijn richting bepaalt? En, zou het zomaar kunnen zijn dat deze 2 dingen ‘toevallig’ samenkomen? Als je ervan uitgaat dat toeval niet bestaat, zou je dus kunnen denken dat alle gebeurtenissen al volledig bepaald zijn. Open staan voor toeval doet vertrouwen dan vergroten. Als je 100% wil leven vanuit je hart en je passie volledig wil volgen is vertrouwen iets wat je dagelijks bij je moet dragen. Vanuit vertrouwen open staan voor toeval doet je weg lichter leven.

Ankie Stadegaard
www.helpendehandcoaching.nl
ankie stadegaard

 

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!