buiten je comfort zone

Vind je dat je leven saai is? Heb je je vakantie in het buitenland hard nodig om uit de sleur te komen? Het kan ook anders. Stap eens buiten je comfort zone. Doe wat je anders nooit doet, daag jezelf uit. Het hoeft niet meteen iets extreems te zijn zoals bungeejumping.

Blijf niet hangen in je comfort zone
Je comfort zone is een plek waar je je prettig voelt. Maar blijf daar niet in hangen. Want vlak daarbuiten ligt een gebied waar je verder kunt groeien. Zoek de randen van je eigen grenzen op en doe wat je nog nooit gedaan of gedurfd hebt, maar wel héél graag zou willen doen. Neem steeds kleine babystapjes. Het levert je veel geluk en zelfvertrouwen op. En het is de enige manier om je dromen waar te maken. Mijn ervaring is dat je buiten je comfort zone ook vaker zinvol toeval meemaakt. Als een soort beloning voor je getoonde lef. Of om je daartoe aan te zetten.

Berlijn
Oh ja, dit schema heb ik vanmorgen in Powerpoint gemaakt. Het sjabloon dat me meteen aansprak en perfect in mijn huisstijl past heet ‘Berlin’ (!). Het verhaal hierachter lees je in ‘En toen kwamen er heel veel schapen‘.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!