Het lijkt een sprookje: na 64 gelukkige jaren samen sterft een echtpaar binnen vier uur onafhankelijk van elkaar.

Don en Maxine Simpson leerden elkaar in 1950 kennen op de bowlingbaan. Twee jaar later trouwden ze en ze leefden nog lang en gelukkig. 62 jaar, om precies te zijn, waren ze getrouwd. Volgens hun kleindochter Melissa hadden ze nooit ruzie.

Begin dit jaar kreeg Maxine blaaskanker. Er volgden twee operaties, maar zonder resultaat. Ze trok bij Melissa in voor hulp. Don had Alzheimer, maar kon zelfstandig blijven wonen en hij zag kans zijn vrouw elke dag te bezoeken.

Maar afgelopen maand brak hij zijn heup. Door zijn zwakke gezondheid kon hij niet worden geopereerd en dus ging ook hij naar zijn kleindochter én naar zijn Maxine. De familie schoof de twee bedden tegen elkaar en schoof hun handen in elkaar. ‘Dat is mijn mooie vrouw’, zei Don, toen hij even bij was. Dat was het laatste moment dat ze samen bij bewustzijn waren.

Maandag om zeven uur ‘s ochtends merkte Melissa dat haar oma had opgehouden te ademen. Melissa haalde haar oma uit de kamer en ging terug naar haar opa. Op het moment dat zijn vrouw de kamer had verlaten, was hij gestopt met ademen. Hij overleed binnen 4 uur na zijn vrouw.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!