Echte liefde is: niet zonder elkaar kunnen. De Britse Ronald en Miriam Pearson namen dat wel heel letterlijk: het echtpaar stierf twee dagen na elkaar. Het stel was 72 jaar getrouwd.

Miriam (95) overleed als eerste, twee dagen later stierf ook echtgenoot Ronald (94). Het stel woonde in het Britse Broughton. Op een dansavond, tijdens de Tweede Wereldoorlog, ontmoetten ze elkaar. Nog tijdens de oorlog stapten ze in het huwelijksbootje.

Ze kregen twee kinderen, Jennifer en Mark, en hadden vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Eén van de achterkleinkinderen noemde het ‘het mooiste liefdesverhaal ooit’.

Tot voor kort woonden ze zelfstandig, maar de laatste dagen van hun leven brachten ze door in het ziekenhuis. Ze werden ook samen begraven op 8 april 2015.

‘Het is fijn dat ze samen zijn gegaan, dit zouden ze hebben gewild. Ze zullen opnieuw samen zijn, net zoals vroeger’, zei de 68-jarige dochter van het stel tijdens de begrafenis.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!