De afgelopen jaren heeft mijn man, Rick Brauwers, gewerkt aan een roman. Het was een prachtig proces vol inzichten, bewustwording en verbinding. Verbinding met zichzelf, met mij en met zijn overleden ouders.

Rick over zijn roman:
‘In 2001 overleed mijn moeder aan borstkanker en een jaar later stierf mijn vader aan hartfalen. Op aanraden van een psycholoog heb ik destijds mijn gedachten en ervaringen op papier gezet. Deze vorm van therapie bevorderde mijn rouwproces en in de loop der jaren heeft het geresulteerd in een verhaal dat ik combineer met de 21 bochten naar de top van Alpe d’Huez.
Tijdens de beklimming beschrijf ik hoe ik mezelf gaandeweg ben kwijtgeraakt in de roes van slaaptabletten, alcohol en de onvervulde reiswensen van mijn ouders. Precies één jaar na de dood van mijn vader sta ik aan de voet van de Alpe d’Huez en reken ik af met mijn verleden. Tijdens de tocht word ik vergezeld door Youp, een gevierde topmanager die zelf darmkanker overwon. Youp spoort mij aan om mijn leven weer op te pakken en laat me inzien dat ik elk levensdoel kan bereiken als ik dat écht wil. Naarmate de top dichterbij komt, lopen heden en verleden in elkaar over en blijkt dat we allebei andere bedoelingen hebben om de top van deze berg te bereiken.’

Sterfdag van mam
Begin februari 2014 was het zover, we hebben een stapel manuscripten verstuurd naar diverse uitgeverijen in Nederland. We waren voorbereid dat hier vaak maanden overheen gaan, zonder enige reactie.
Vrijdag 22 februari gingen ze op de post en woensdag 26 februari werd Rick al gebeld door de directrice van een uitgeverij die 2 pagina’s had gelezen en het wil gaan uitgeven! Waaw, dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar waar wij vooral van ondersteboven waren is het feit dat ze belt op de sterfdag van mam… één van de hoofdrolspelers uit het boek en na 13 jaar later krijgt deze dag eindelijk ook een mooie herinnering.

Sterfdag van pap
Na het lezen van het hele manuscript en een kennismakingsgesprek werd begonnen met het redigeren van de teksten. Het redigeerproces was voornamelijk een les in loslaten, geven en nemen en vertrouwen hebben.
Op dit moment wordt de cover ontworpen, de titel is definitief en de zetproef komt eraan! En de datum waarop het boek uitkomt is vorige week bekend gemaakt. Dit is afhankelijk van vele factoren die het hele proces beïnvloeden.
De datum dat het boek gaat uitkomen is vrijdag 10 oktober 2014… en dat is heel toevallig de sterfdag van pap. Ongelofelijk dat ook deze dag na 12 jaar een positieve herinnering zal krijgen.

Boekpresentatie
Ik, Angeliek, heb in het voorjaar aan Wiel gevraagd of hij ‘voor de zekerheid’ het theater van de Klimboom wil reserveren voor vrijdag 10 oktober. Ik had Rick hier niets over gezegd, het was maar een voorgevoel van mij… En nu was iedereen welkom deze avond, want er werd een prachtig boek gepresenteerd over leven, liefde en loslaten tijdens de symbolische 21 bochten naar de top van Alpe d’Huez.

Angeliek Brauwers

Bekijk hierboven het interview met Rick en Angeliek Brauwers in mijn programma ‘Zinvol toeval, de weg naar puur geluk’. Aflevering 1: Ervaar verbinding.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!