Mijn ervaring in het algemeen is dat toeval in zijn geheel niet bestaat. Alles gebeurt als resultaat van mijn gedachten. Zodra deze resultaten compleet de tijd en de wetten van de wereld overstijgen, zijn het Wonderen. Deze maak ik elke dag mee.

Het zijn vaak de ’kleine’ dingen. Bijvoorbeeld: vorige week ging ik mediteren en toen kwam de gedachte boven ‘Ik laat alles zijn zoals het is’. Toen las ik de les van de dag uit Een Cursus in Wonderen, en dat was precies de les van de dag.

Mijn hart weet de weg
Luisteren naar mijn hart betekent voor mij bereid te zijn om los te laten wat ik met mijn verstand weet. Mijn verstand gebruikt al mijn ervaringen uit het verleden om logische beslissingen te nemen in het heden. Maar mijn hart neemt beslissingen die lang niet altijd logisch te volgen zijn. Maar het is van levensbelang om die impulsen dan toch te volgen. Dit bevrijdt me van alle pijn en verdriet. Mijn hart weet de weg. Via mijn hart zeg ik precies de juiste woorden tegen iemand die dat nodig heeft of volg ik de impuls om even mijn werk neer te leggen en de natuur in te gaan, of iemand te bellen die bij me boven komt.

Nico van Schaik
Wakker onderwijs

Bekijk hierboven het interview met Nico van Schaik in mijn programma ‘Zinvol toeval, de weg naar puur geluk’ bij Feel2B. Aflevering 3: Luister naar je hart

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!