De zomervakantie in Toscane ligt alweer een tijd achter me, als ik ‘s morgens zonder jas naar mijn werk fiets. Onderweg naar mijn werk overdenk ik wat ik in de vroege ochtend heb geschreven. Hoofdstuk 3 van mijn boek over zinvol toeval. Terwijl ik fiets komt er een sterk verlangen in mij op: ik wil eigenlijk nu aan mijn boek werken. Hoe mooi zou dat zijn als ik NU verder kon schrijven aan mijn boek, ik zit heerlijk in flow. Maar het werk bij mijn werkgever roept. Als ik de hoek omrijd, gebeurt er iets aparts. Op het moment dat in mijn hoofd nog na-echoot ‘boek… nu…’ rijdt er een bestelauto langs met op de achterkant de tekst ‘Boek, nu!’. Waarschijnlijk om hun potentiële klanten op te roepen een reis te boeken, maar voor mij heeft deze oproep een hele andere boodschap. Kippenvel! Heel even overweeg ik om direct om te keren om verder aan mijn boek te gaan schrijven.

Busje ‘Boek nu’
In februari vertel ik in een interview van Limburg-online.nl over deze ervaring. En ik verlang ernaar het busje nog een keer terug te zien om er een foto van te maken. Op een ochtend staat het busje ineens gewoon langs de kant van de weg me op te wachten, haha. En kan ik er rustig een foto van maken en met de bestuurder een gesprekje aanknopen.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!