magie in je leven

In mijn coachruimte hangen 2 posters van Karel Appel: ‘Ontmoeting (Encounter)’ en ‘Vrijheidsschreeuw’. Op een avond ben ik in mijn werkkamer ernaast mijn acties voor de volgende dag aan het voorbereiden, als ik een harde klap hoor. Geschrokken ga ik op zoek naar wat er aan de hand is. Als ik de deur van mijn coachruimte opendoe, zie ik meteen wat er is gebeurd. Eén van de posters ligt op de grond. En zo ook de lijst en het schilderijglas. Gelukkig zijn ze onbeschadigd. Ik verwonder mij erover dat zelfs het glas nog heel is, er is geen barstje of krasje te zien. Het is ook niet recht naar beneden gevallen, maar 90 graden gedraaid. Alsof het netjes tegen de muur is gezet. Zelfs het tafeltje en de plant die er recht onder staan, staan er onberoerd bij.

Zo binnen, zo buiten

Maar mijn grootste verbazing gaat uit naar de hardboardplaat, die als achterkant dienst deed. Die hangt nog doodleuk aan de muur. En zó vreemd: de afbeelding van de poster ‘Ontmoeting’ is daarin te zien. Heel duidelijk! Hoe kan dit? Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.

Wat maakt van deze situatie zinvol toeval?

Waar ik op dit moment gepassioneerd mee bezig ben, is het maken van een online training ‘Zo word je een magneet voor zinvol toeval’. Ik heb net de les ‘Zo binnen, zo buiten’ afgerond. Hoe toevallig is het dan, dat ik juist nu deze magische ervaring heb. Want dit is wel een heel sprekend voorbeeld uit onverwachte hoek van het principe ‘Zo binnen, zo buiten’.
Bovendien organiseer ik voor het eerst de groepsactiviteit ‘De natuur als antwoord’ met als thema ‘Ont-moeten’. Zowel de activiteit als het kunstwerk hebben dezelfde titel. Hm, wat bijzonder weer.

Mijn coachruimte als bedevaartsoord

De mensen aan wie ik het verhaal vertel en de foto’s laat zien, zeggen gekscherend ‘Gelukkig dat er geen Christus of Maria is afgebeeld, anders komen mensen in grote getale naar je coachkamer als bedevaartsoord’, haha. Want ja, er is ook duidelijk een kruis te zien. Maar iedereen is natuurlijk van harte welkom om dit fenomeen tijdens een coachsessie te komen bekijken en zich hierover te verwonderen!

Is er iets vreemds dat jouw aandacht trekt? Wat maakt dat dat jou opvalt? Sta daar eens letterlijk en figuurlijk bij stil. Want vaak geldt daarbij: zo binnen, zo buiten.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!