magie in je leven

Elke 2 weken begeleid ik een groepje vrouwen met de activiteit ‘Natuur als antwoord’. Vanmorgen stond het thema ‘Rust’ centraal.

We kwamen tot de conclusie dat wij altijd klaar staan voor anderen om diegenen te helpen en te steunen. Maar dat het ook belangrijk is zo nu en dan rust te nemen door eens nee te zeggen tegen een ander (en dus ja tegen jezelf). Of zelfs om zélf hulp in te roepen van een ander. Want hulp geven is zoveel makkelijker dan hulp vragen.

Als ik thuiskom, bekijk ik Instagram. De eerste foto die ik bovenaan de tijdlijn zie is een Jezus-beeld met een Heilig Hart (zie de linkerfoto hierboven). Het is een post van Geert Kimpen. De boodschap die erbij staat is: ‘Open eenvoudigweg je hart, wees kwetsbaar, behulpzaam en liefdevol. Zoek een vriend als je in nood bent en wees een vriend voor iemand in nood.’

Heel toevallig kwamen we vanmorgen tijdens ‘Natuur als antwoord’ langs een Jezus-beeld dat er precies op lijkt! Dat beeld stond – hoe vreemd – bij een boom in een bos op de Brunssummerheide…  Zie de foto rechtsboven.

Hoe treffend is de gelijkenis van beide beelden. En hoe treffend is ook de bijbehorende boodschap, die perfect aansluit bij de kern van onze sessie. ❤
Ik heb net nog even gegoogled op afbeeldingen van Heilig Hartbeelden. En dan blijkt dat het wel héél frappant is hoe het hart, de kleuren en de houding van de handen in deze twee beelden zó sterk overeenkomen.


Wil je je aanmelden voor ‘Natuur als antwoord’?
Stuur me dan een mailtje. Je bent van harte welkom op zaterdagochtend (tweewekelijks) van 9.30 tot 10.30 uur in de omgeving van Landgraaf. Kosten: € 10. Of € 8 per sessie met de Welzijnskaart (10-strippenkaart).

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!