In een boekwinkel raak ik in gesprek met een vrouw. Ze vertelt me dat ze een paar dagen daarvoor haar grote teen nogal pijnlijk heeft gestoten. Voor haar opleiding heeft zij de ‘Encyclopedie van de psychosomatiek’ van Christiane Beerlandt in huis, waarin ze opzoekt waar het stoten van een teen voor staat. Wat ze daarin leest, maakt indruk op haar. Het is nogal treffend. In de winkel laat ze het boek aan mij zien. Ze vertelt verder. Al snel denkt ze dat het een stuk beter gaat met haar teen. Maar dan, vlak voordat ik haar ontmoet, stoot ze onverwachts haar andere grote teen. Nu nog pijnlijker dan de vorige keer. Haar nagel ligt er zelfs bijna af. In de boekwinkel wordt zij zich ervan bewust dat ze wel degelijk nog iets te doen heeft.

In herhaling

In herhaling

In herhaling
Zinvol toeval valt soms in herhaling. Iets lijkt je dan nadrukkelijk ergens op te willen wijzen, in de trant van ‘Heb je het nu nog niet door?’. De ongewone situatie valt je dan zó op, dat je er wel bij stil moet staan. Je kunt dan sterk het gevoel krijgen dat je er wel iets mee moet doen.

Libellen op herhaling
Mijn verhaal over de 6 libellen is hier een duidelijk voorbeeld van. Drie dagen achter elkaar met steeds 2 libellen in ons huis was blijkbaar niet duidelijk genoeg voor ons. Er moest nog de film ‘Dragon fly’ aan te pas komen om de boodschap over te laten komen.
Weken later meldt mijn oudste zoon dat er weer twee libellen in de badkamer zitten. Grappig dat hij dit signaleert op het moment dat er een grote verandering in zijn leven plaatsvindt. Hij heeft voor het eerst een serieuze relatie en zijn vriendin is op dat moment samen met hem in de badkamer…

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!