‘Puur toeval’ is de lichtste vorm van toeval. Je denkt aan je moeder en op datzelfde moment belt ze je op. Af en toe maak je zo’n situatie mee en denk je ‘Hé, wat toevallig’. Wellicht spreek je het op dat moment ook nog uit, maar verder schenk je er niet zoveel aandacht aan. Je denkt immers wel vaker aan je moeder en dan belt ze niet. Dus je denkt dat het puur toeval is dat ze je die ene keer wel belt.

De manier waarop je je leven leidt
Als je zo af en toe deze vorm van toeval ervaart, leef je waarschijnlijk als het ware op de automatische piloot. De dagen gaan haast onopgemerkt aan je voorbij en je kijkt verlangend uit naar een vakantie of een ander uitje om de sleur te doorbreken. Je doet wat je hoort te doen: je werkt, je zorgt voor je huis en gezin, je bezoekt familie en vrienden en je hebt misschien nog tijd voor je hobby’s. Je hebt regelmatig het gevoel dat je geleefd wordt en het leven overkomt je meestal. Je denkt dat je weinig invloed hebt op je geluk.

Hoe vaak overkomt ‘puur toeval’ je?
Zo heel af en toe ervaar je iets toevalligs.

De intensiteit in relatie tot je gevoel
Dit soort toevallige gebeurtenissen zijn niet erg onwaarschijnlijk, maar net bijzonder genoeg om op te vallen. Het verwondert je. Je bent even verrast, maar het zet je verder niet aan het denken. Je gaat gewoon verder met waar je mee bezig bent.

Wat is de betekenis van ‘puur toeval’?
Als je dit soort ervaringen samen met iemand anders beleeft, versterkt het de band met die persoon op dat moment. Of het brengt je juist in contact met die ander. Je bent even uit de sleur en je wordt wakker geschud: wat gebeurt er nu?

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!