Herken je dat, dat je zó veel ideeën en plannen hebt waarmee je aan de slag wil gaan, dat het je overweldigt? En dat je daardoor juist niet in actie komt? Omdat je eigenlijk alles tegelijk af wil hebben? Ik had daar vorig weekend last van. Normaal gesproken kies ik iets, meestal intuïtief, om op te pakken. Maar nu dus niet. Aan het eind van het weekend voelde ik me daar wat gefrustreerd door.

Als ik op maandagmorgen naar mijn werk fiets, valt me meteen iets op. Bovenaan het viaduct waar ik elke dag rijd, is een enorme ijzeren stellage geplaatst. Als ik dichterbij kom, zie ik dat het bestaat uit letters. In spiegelbeeld, zodat de tekst vanaf de weg eronder goed leesbaar is. Letter voor letter ontcijfer ik wat er staat, terwijl ik erlangs fiets. Als ik me realiseer wat er staat, slaat het bij me in als een bom: ‘DOE IETS’. Het voelt als een persoonlijke boodschap. Voortaan elke dag dat ik hier langsrij, op de fiets of in de auto, word ik aangespoord ‘iets’ te doen dat bijdraagt aan mijn missie. Iets kleins of iets groots. Een soort ‘note to myself’ dus. Dank je wel universum. En dank je wel kunstenaar Serge Verheugen. Dit kunstwerk staat in Amsterdam, er is een versie van in Utrecht en nu dus ook in Heerlen.
Met als doel: ‘Nieuwe ogen die wellicht de aansporing voelen om aan de slag te gaan, het grote werk te beginnen, een omslag te maken, een liefde te verklaren, een bedrijf te starten, een moeder te bellen, een wereld te verbeteren. Het publiek kan weer medeauteur worden van dit werk. Op hele kleine maar ook hele grote schaal.’
Meer info vind je op zijn site.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!