Tijdens een workshop over vrouwelijk leiderschap worden we gevraagd onze diepste wens op een creatieve manier aan elkaar te presenteren. Ieder voor zich laat op een mooie, krachtige manier zien waar zij voor staat. De wensen zijn zeer divers en variëren van zangeres tot kruidenvrouw. Op die middag spreek ik voor het eerst mijn wens hardop uit om iets met zinvol toeval te gaan doen. Omdat ik een boek wil gaan schrijven over synchroniciteit, over de zin van toeval, maak ik een kaft om een boek.

De volgende ochtend ervaar ik een sterk staaltje van zinvol toeval. Want op het moment dat ik De Volkskrant van de deurmat pak, zie ik op de voorpagina de kop staan: ‘Toeval moet je beschrijven’! Wat een kippenvelmoment, het lijkt alsof deze kop speciaal voor mij is geschreven. Voor mij is dit een overduidelijke bevestiging dat ik op de goede weg zit, dat het goed is dat ik aan de slag ga met het schrijven van mijn boek. Maar het is zelfs meer dan alleen een bevestiging. De kop is een verwijzing naar een artikel dat verderop in het boekenkatern staat. Het is een interview met Marga Minco over hoe zij toeval in haar boeken verwerkt. De kop van dat interview is: ‘Toeval hoef je niet te verklaren, het beschrijven is genoeg.’ Die kop ervaar ik als enorme hulp, want ik hoef dus niet te wachten totdat ik weet hoe ik toeval kan verklaren. Het is al genoeg als ik het beschrijf.

Bekijk het interview hieronder met mij, Karin Pieper, in mijn programma ‘Zinvol toeval, de weg naar puur geluk’ bij Feel2B. Aflevering 4: Bepaal je levensdoel en leef je missie!

marga

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!