verloren oorbel

Het is het laatste weekend van de NLP Master Practitioner opleiding in Rotterdam. Op zaterdagavond zit ik samen met mijn 2 medestudenten Frank en Lavina in het restaurant van ons hotel. Door de lockdown zijn alle restaurants gesloten. Des te meer genieten we samen van de mooie ambiance en het uit eten zijn.

Als ik met mijn hand langs mijn oor strijk, merk ik tot mijn schrik dat ik een oorbel mis. Niet zomaar een oorbel, maar de meest feestelijke die ik heb. Ik had ze speciaal uitgekozen voor de diploma-uitreiking op zondag. Meteen ga ik op zoek: onder mijn stoel en onderweg naar mijn hotelkamer speur ik in het tapijt. Maar helaas zonder resultaat. Ik voel een bepaalde rust en vertrouwen dat ik hem zal vinden en loop weer terug naar het restaurant. Op aanraden van mijn NLP-buddy Frank roep ik de heilige Antonius op, zoals ik ook van mijn oma heb geleerd: ‘Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik mijn oorbel terugvind.’ En dan laat ik het los. Ondertussen wordt het avondeten geserveerd en met veel lol en gezelligheid genieten we van de rest van de avond.

De volgende dag besluit ik op de eerste rij te gaan zitten bij de opleiding. Iets wat ik normaal nooit doe. Als iedereen langzaamaan binnenkomt, raak ik in gesprek met Ronald die zijn tas bij een stoel op de 2de rij legt. In een opwelling nodig ik hem uit om naast mij te komen zitten op de eerste rij. Ook iets wat ik tijdens de opleiding nog niet eerder deed. Hij voelt zich uitgenodigd en loopt naar de stoel naast die van mij. Verbaasd raapt hij iets op dat naast zijn stoel ligt en laat het aan mij zien. Het is mijn oorbel! Ik spring een gat in de lucht! Hij is nog verbaasder als ik hem vertel dat dat mijn oorbel is en dat ik die sinds de avond ervoor kwijt was.

Mijn les hieruit is dat ik vaker mijn intuïtie mag inzetten en dat ik daarvoor op een onverwachte manier beloond word, door datgene op mijn pad te krijgen waarnaar ik verlang (en tegelijkertijd in vertrouwen heb losgelaten). In dit geval mijn oorbel dus. Mooi op tijd om tijdens de diploma-uitreiking te shinen!

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!