zaterdag , 25 januari 2020
Home » Gastblog » Het vlaggetje
Het vlaggetje

Het vlaggetje

Afgelopen weekend ging ik met een stel vrienden wandelen in Oostenrijk. Het Nederlands elftal speelde dat weekend de achtste finale. Eén van ons had daarom een klein Nederlands vlaggetje bij zich om ’s avonds op tafel te zetten bij het eten en dat had hij tijdens het wandelen aan zijn rugzak vastgemaakt.

Slecht voorteken
We waren hoog in de bergen op zo’n 2.500 meter en het waaide hard toen het vlaggetje onverwachts losraakte en wegwaaide. ‘Oh, nee’, zei één van ons, ‘dat is een slecht voorteken’. Als we het vlaggetje niet meer terugvinden, gaat Oranje vanavond vast verliezen van Mexico en worden we geen wereldkampioen!’. Het vlaggetje was verdwenen, diep beneden ons ergens het dal, dus we liepen verder.

Opluchtingrik
Na uren wandelen, bijna 1.000 meter lager, zag ik tot mijn verbazing het rood, wit, blauwe vlaggetje op zo’n drie meter afstand van het pad weer terug. Het was echt onvoorstelbaar dat we het terugvonden. We waren helemaal opgelucht en ik zei: ‘Dit is een voorteken. Het Nederlands elftal gaat vanavond winnen van Mexico door een beslissend doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar in de laatste minuut, en we worden wereldkampioen.’ Daar was ik nu van overtuigd.
In de bergen hadden we slecht bereik en konden we de voetbalwedstrijd helaas niet bekijken. Maar hoog in een berghut en via incidenteel whats-app met het thuisfront kregen we het slot van de wedstrijd nog mee. Toeval dat het zo verliep? Ik denk het niet.

Rik van der Sterren

Rik van der Sterren

2 reacties

  1. Een leuk stukje van Rik. M.i. bestaat toeval niet. Het had zo moeten zijn.
    Jammer dat Rik het vlaggetje voor de wedstrijd tegen Argentinië niet weer even was kwijt geraakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

twaalf + zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.