Vorige week dinsdag had ik een kennismakingsgesprek op mijn werk met Sylvia. Al snel werd het een bijzonder mooi gesprek. Ze gaf me de tip om het boek ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron eens te gaan lezen, want dat boek vond ze perfect bij mij passen. Eén van de tools die erin staat is het schrijven van morning pages en dat had haar veel gebracht. Diezelfde avond kom ik puur toevallig op de site terecht van www.750words.com. En tot mijn verbazing lees ik in de allereerste zin: ‘I’ve long been inspired by an idea I first learned about in The Artist’s Way called morning pages.’ Wat sterk, ik had tot die dag nog nooit van het boek en morning pages gehoord. Vanaf die dag streef ik ernaar om elke dag 750 woorden te schrijven. Op sommige dagen is het mooie input voor mijn boek en op andere dagen schrijf ik lekker even van me af.

Gisteren was ik in boekhandel De Zon en herinnerde me vaag dat ik een mooie boekentip in mijn mobieltje had opgeslagen. Ik wist even niet precies meer wat de boekentip was en van wie ik hem had gekregen. Maar ik zocht hem op en vroeg aan eigenaar Rob of ze dat boek op voorraad hadden. Tot mijn verrassing was dat het geval, maar nog sterker: ze hadden ook een afgeprijsd exemplaar voor mij voor de helft van de prijs omdat hij zeer licht beschadigd was! Mijn beslissing was snel genomen en ik kocht hem direct. Nog steeds vroeg ik mezelf af wie me getipt had op dit boek.
Toen ik thuiskwam, zag ik dat er net een berichtje via LinkedIn was binnengekomen. En tot mijn verbazing las ik daarin het antwoord op mijn vraag: ‘Hoi, ben nu toch nieuwsgierig: heb je The Artist’s Way al? :-).’ Een berichtje van Sylvia dus. Hoe toevallig! Het boek zat nog maar net in mijn tas met de verpakking eromheen…

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!