Schapen helpen mij eraan herinneren dat ik mijn passie volg en mijn dromen waarmaak. Als ik schapen in vreemde situaties zie, zoals vandaag bij het Louvre, geeft mij dat inspiratie om lekker aan de slag te gaan.

‘Get up, stand up’
In ‘Mieren‘ schrijf ik over een onbekende man die mij spontaan twee keer toezingt met ‘Get up, stand up’ van Bob Marley. Deze gebeurtenis heeft sinds vorige week extra betekenis voor mij.
Na ruim een week vakantie ga ik weer aan de slag op mijn werk. Als ik ‘s avonds thuiskom, zie ik al snel drie aparte foto’s van schapen. Dat ik juist nú deze vreemde foto’s van schapen zie, verbaast mij niets. Ze zorgen ervoor dat ik niet in de ‘schaapmodus’ kom, zoals Jef Staes zo mooi zegt. Als ik meteen daarna mijn mailbox check, komt een nieuwsbrief van Jef Staes binnen. Eerder schreef ik al over hem in Nog meer schapen.

Hoog tijd om op te staan!
In zijn nieuwsbrief lees ik weer over schapen, maar dit keer in combinatie met een bijzondere boodschap: ‘Ik wil verandering zien… Hoog tijd dus om op te staan!’. In hetzelfde stukje refereert hij ook aan een lezing. Ineens besef ik wat ‘Get up, stand up’ mij wil zeggen: het slaat op mijn lezing!
Na jaren zittend en bloggend mensen te inspireren, sta ik nu letterlijk op en ga ik voor een groep mensen staan. Op het moment dat de man mij toezingt met ‘Get up, stand up’ hangt mijn lezing al in de lucht. Een paar dagen later, op Valentijnsdag (14 februari), besluiten Ontmoet Anna en ik een lezing te organiseren over puur geluk op de internationale Dag van het Geluk. Twee dagen voordat ik mijn lezing op 20 maart geef, krijg ik deze nieuwsbrief. Zo letterlijk kan zinvol toeval dus ook zijn.

jef staes nieuwsbrief

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!