Iedereen maakt het wel eens mee. Je denkt aan iemand die je al lang niet meer hebt gesproken en die belt je zomaar ineens op. Of je hoort op tv iemand iets zeggen dat het antwoord is op de vraag die je partner net aan jou stelt. Je kunt dan denken dat het om toeval gaat en weer overgaan tot de orde van de dag. Maar soms is wat er gebeurt zó onwaarschijnlijk, dat je wel moet denken: ‘Dit kan gewoon geen toeval zijn’. Misschien denk je ook wel: ‘Wat zit hierachter?’

Mijn ervaringen
De afgelopen jaren heb ik zelf veel bijzondere situaties meegemaakt waarin zinvol toeval, ofwel synchroniciteit, een rol speelt. Deze situaties ‘vallen’ me zó vaak ‘toe’ en zijn zó indringend, dat ze me nieuwsgierig maken. Wat willen ze mij zeggen? Wat kan ik ermee? Daarnaast heb ik als coach veel personen gesproken die zich bezighouden met hun persoonlijke ontwikkeling. Juist deze mensen brachten spontaan bijzondere voorbeelden van synchroniciteit ter sprake.

Waarom dit blog?
In dit blog wil ik enkele opvallende voorvallen en mijn visie erop beschrijven. Maar ik ben ook benieuwd naar jouw verhalen. Toeval blijft mysterieus en het gebeurt altijd als je het niet verwacht. Je zult er nooit grip op krijgen. Dat is juist ook zo boeiend eraan. Maar de mate en intensiteit waarin je toeval ervaart kun je wel indirect beïnvloeden, is mijn ervaring. Door je leven te leven zoals je leven bedoeld is te leven.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!