Regelmatig hoor ik van bijzondere ervaringen met overleden dierbare personen of huisdieren. Deze ervaringen geven mensen troost of een antwoord op een vraag. Mooie voorbeelden hiervan lees je in mijn blogs ‘Over the rainbow bridge‘ en ‘Over the rainbow‘.

Knipperend nachtlampje
Mijn vriendin Helma werkt in de uitvaartbranche. Zij heeft mij opmerkelijke verhalen verteld van gebeurtenissen waarvan zij zelf getuige was. Op de dag van een uitvaart bezocht Helma een vrouw wiens man thuis lag opgebaard. Deze vrouw was erg verontwaardigd dat haar man was heengegaan zonder haar nog iets te laten weten. En hij had haar dat nog zó beloofd. Ze bleef de vraag maar aan hem herhalen waarom hij niets meer zei. Ondertussen knipperde achter de man ononderbroken een bedlampje. De vrouw schonk er geen aandacht aan. Totdat Helma haar voorzichtig erop attendeerde dat hij niet meer in staat was met zijn mond iets te zeggen. Subtiel knikte zij naar het knipperende lampje: ‘Is dat lampje al een tijdje stuk?’ De vrouw begreep haar hint. Het lampje werkte daarvóór inderdaad nog wel gewoon.

Vlieg
Een boeddhistische collega van Helma bezocht een eveneens boeddhistische vrouw wiens echtgenoot thuis lag opgebaard. In de kamer vloog een vlieg. De vrouw zei tegen de vlieg: ‘Kom, ik zet je naar buiten. Anders slaat iemand je misschien nog dood.’ Ze strekte haar arm uit en opende haar hand, met haar handpalm naar boven. De vlieg ging direct op haar hand zitten, zodat de vrouw haar hand kon sluiten en de vlieg naar buiten kon brengen. Dit verhaal maakte grote indruk op Helma toen deze collega haar dit vertelde.

Schort
schort
Niet zo lang na het overlijden van haar oma draagt Helma een schort tijdens het koken. Dit schort doet haar aan haar oma denken: zij droeg altijd een schort. Helma heeft er zelfs één van haar geërfd. Als Helma zich voor de oven bukt, gaat haar schort ineens uit. Het hengsel blijkt losgegaan te zijn. Maar als ze het hengsel goed bekijkt ziet ze dat dat helemaal niet kan. Het stiksel is nog helemaal intact! Zij heeft sterk het gevoel dat dit een teken is van haar oma.
Sindsdien draagt ze bij het koken alleen nog het schort dat ze van haar oma heeft geërfd. Haar andere schort ligt in de keukenla, als een mooi aandenken.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!