Hoe geef je je leven inhoud? Bij wiskunde bepaal je de inhoud (zoals van een zwembad) door lengte maal breedte maal diepte. Ook je leven heeft niet alleen een bepaalde lengte, maar ook diepte en breedte. Op de lengte van je leven hebt je indirect invloed. Door zo gezond mogelijk te leven. En door bepaalde risico’s te vermijden, zoals gevaarlijke situaties en stress. Op de breedte en diepte van je leven heb je meer grip.

Diepte
Diepgang aan je leven voeg je toe door van betekenis te zijn voor anderen. Door vanuit je passie van toegevoegde waarde te zijn. Stel jij alles in het teken van je passie, dan geeft je dit veel energie en geluk. Je bent daarmee ook inspirerend voor anderen. Mooie recente voorbeelden hiervan zijn SoChicken en 4positiviteit, twee sites die ik al een tijdje volg en die de wereld nieuwe positieve impulsen geven.
Natuurlijk, je kunt ervoor kiezen oppervlakkig te leven. Er is waarschijnlijk niemand die je daarvan zal weerhouden. Misschien dat je zo nu en dan het gevoel hebt dat je geleefd wordt. Het gebrek aan diepgang in je leven kun je dan compenseren door je geluk op een andere manier in te vullen. Bijvoorbeeld door het kopen van de nieuwste snufjes. Je laat je gevoel van geluk dan afhangen van het hebben van spullen, in plaats van te ‘zijn’. Dit geluk is meestal van korte duur. Er is altijd wel iets dat je nog niet hebt.

Breedte
Voor hoeveel mensen ben je van betekenis? Wat is je bereik, je reikwijdte? Het verschilt van persoon tot persoon hoe ver je invloed zich uitstrekt. Ben je van betekenis voor je partner, familie en vrienden? Of ben je zelfs een inspiratiebron voor mensen die je persoonlijk helemaal niet kent? Enkelen zijn zelfs een inspiratiebron voor miljoenen mensen. Zoals Oprah Winfrey en Nelson Mandela.

Meer zinvol toeval
Wanneer je je richt op ‘zijn’ in plaats van ‘hebben’, zul je vaker zinvol toeval ervaren. Als je een mooi doel hebt in je leven waar je helemaal voor gaat, wordt je doel als het ware magnetisch. Het trekt situaties en mensen aan die je helpen je doel te bereiken. Vooral als je doel zich ver uitstrekt buiten je directe omgeving. Dus als je niet alleen de diepte opzoekt, maar ook de breedte. Als je echt iets wilt, doet de ‘law of attraction’ haast vanzelf zijn werk. Haal dus alles uit je leven. Leef 3D!

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!