woensdag , 20 november 2019
Home » Toeval in de media » Geredde kleuter per toeval herenigd
Geredde kleuter per toeval herenigd

Geredde kleuter per toeval herenigd

Een 4-jarige meisje dat door de Italiaanse kustwacht van zee werd gered, kon door een gelukkig toeval worden herenigd met haar moeder. Het kind was zo getraumatiseerd dat ze niet kon vertellen wie ze was.

Het meisje en haar moeder kunnen elkaar weer in de armen sluiten omdat het hoofd van het opvangcentrum op Lampedusa een foto van het meisje op haar telefoon had staan. Een paar dagen nadat het meisje op het eiland was aangekomen, sprak Marilena Cefala met migranten uit Ivoorkust. Om een rustig gesprek te kunnen voeren, liet ze een kind met haar telefoon spelen.

Foto’s op telefoon
Dat meisje bekeek de foto’s op de telefoon en herkende Oumoh, een 4-jarig meisje uit Ivoorkust dat ze in Tunesië had ontmoet. Ze kon ook vertellen wie de moeder van Oumoh was.

Na een zoekactie bleek dat de moeder nog in Tunesië was. Ze vertelde dat ze met Oumoh was gevlucht omdat ze het meisje wilde behouden voor genitale verminking. De vader van het kind had geëist dat ze besneden zou worden.

Een DNA-test moet nog bewijzen dat de vrouw inderdaad de moeder van Oumoh is. Als dat bewijs er is, mag ze naar Italië komen.

RTL Nieuws / Reuters

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

10 − 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.