Saturday , 18 January 2020
Home » Articles » Ondergaande Zon
Ondergaande Zon

Ondergaande Zon

Een zonsondergang is normaal gesproken iets moois om mee te maken, maar niet in dit verhaal. Het is wel een magisch verhaal.

De Zon
In het centrum van Heerlen vind je al zo’n 24 jaar Boekhandel De Zon. Een sfeervolle winkel, waar het heerlijk rondsnuffelen is tussen spirituele boeken en Boeddha-beeldjes. Een oase van rust voor veel mensen.

‘Hoe duidelijk wil je het hebben?’
Elies en Rob hebben de afgelopen jaren hun omzet fors zien teruglopen, door de toenemende populariteit van webwinkels. Elies Verstappen: ‘Wij hebben een tijd gewikt en gewogen: zullen we de winkel sluiten of gaan we nog door? We kwamen maar niet tot een definitieve beslissing. Totdat we op een keer ’s morgens aankwamen bij de winkel. Huh, wat was dat? Ons uithangbord was naar beneden gevallen, de zon lag op de grond! Hoe duidelijk wil je het hebben? Haha! Nou, toen wisten we dat we niet langer hoefden te twijfelen, we hoeven er niet meer over na te denken. We hangen het bord ook niet meer op natuurlijk. Maandag start de opheffingsuitverkoop, alles moet weg.’

Treffend
Intrigerend: je zit met een prangende vraag, je twijfelt over een besluit en vanuit onverwachte hoek komt het antwoord ineens op je pad. In dit geval zelfs letterlijk op hun pad: op de stoep voor hun boekenhandel. Wel heel toepasselijk voor een spirituele boekwinkel, natuurlijk.

Symbolisch gezien is het ook treffend. Een zonsondergang staat voor het einde van een cyclus of een situatie. Er begint een periode van rust, vernieuwing en evaluatie.

Lieve Elies en Rob, ik wens jullie veel rust, nieuwe impulsen en mooie geluksmomenten toe samen!

 

One comment

  1. Mooi geschreven Karin. Begrijpelijk maar bijzonder jammer dat boekhandel de Zon gaat sluiten. Een gemis voor Heerlen en omstreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.