Op zondag 19 juni 2016 verzamelden zich tienduizenden mensen in Orlando om de slachtoffers van de aanslag op gayclub Pulse te herdenken. Alsof moeder natuur het aanvoelde, maakte ze dit prachtige moment nóg mooier: aan de hemel verscheen een grote, felle regenboog. Sociale media als Twitter vulden zich met foto’s van dit memorabele moment. Omstanders legden het symbolische beeld – de regenboogvlag met een regenboog op de achtergrond – massaal vast. Mensen noemden het onwerkelijk en konden hun ogen niet geloven.

Herdenking in Rotterdam
Een paar dagen eerder, op 14 juni 2015 hebben enkele honderden mensen in Rotterdam de slachtoffers herdacht. Ze liepen een stille tocht van café Ferry aan de Westblaak naar het ‘regenboog-zebrapad’ bij het Churchillplein, een oversteekplaats in de kleuren van de homobeweging. De deelnemers wapperden met regenboogvlaggen en met stars and stripes. Op het Churchillplein werden bloemen gelegd en kaarsen aangestoken. En ook daar verscheen tijdens de herdenking heel toepasselijk een regenboog aan de horizon. Dit zorgde voor kippenvel bij de aanwezigen.
NOS.nl

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!