Ik droomde dat ons nog jonge gezin voor de deur stond van mijn zus en zwager. Zij waren blij verrast en nodigden ons uit om binnen te komen. De figuren die voor die deur stonden leken helemaal niet op mijn man, kinderen en ik. Zij waren grijzig van kleur, hadden weinig vorm en droegen geen kleding. Toen wij binnen waren zag ik dat mijn jonge dochter lachend met haar armen boven haar hoofd stond.
Nadat ik bewust terug ging in de droom om deze te duiden merkte ik op dat de figuren leken op de personen van de Tarotkaart Het Oordeel.

Tarotkaart Het oordeel
Ondanks dat dHet oordeele naam van deze kaart bij velen een negatief gevoel oproept heeft de klank, als je de kaart goed bekijkt, juist een hele liefdevolle resonantie. De mensen worden innerlijk opgeroepen om hun ware zelf te leven. Voor degene onder ons die dit beseffen en zich openstellen hiervoor is het een bevrijding, een verlossing uit de duistere tijd en het maakt hen intens gelukkig.
Het Oordeel symboliseert nog meer positieve dingen zoals onder andere het achterlaten van alle negativiteit, een heel nieuw begin maken of een volledige transformatie doormaken.

De droom en de tarotkaart
De droom en de kaart pasten op dat moment bijzonder goed bij ons gezin. Wij alle vier maakten een periode van vernieuwing door. In vele opzichten uitte zich dit in ons leven zoals een nieuwe baan en een nieuwe liefde voor mijn zoon, mijn man en ik hebben een moeilijk jaar achter de rug met een transformerende werking en onze dochter heeft het leven geschonken aan een zoontje.

De droom was een innerlijke gebeurtenis en de dingen die gebeurden binnen ons gezin vielen hiermee samen. Er was hier dus sprake van een zinvol verband zonder oorzaak. Synchroniciteiten openbaren zich vaak via dromen. Maar ook als je in grote en schijnbare hopeloze problemen bent geraakt kan een synchronistisch voorval je onverwachts helpen. Hiervoor is het belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf, volhoudt en erop vertrouwt dat zich een oplossing zal voordoen. Als je deze innerlijke houding schept zal er hulp optreden vanuit deze hoek.

Focus op de vraag
Synchroniciteit manifesteert zich dus ook als je ergens op gefocust bent en dus kun je synchroniciteit oproepen. Dit is wat een tarotist doet bij het leggen van de tarotkaarten. Op het moment van een tarotreading geef je betekenis aan een bepaalde situatie. Door de juiste intentie aan te nemen en te focussen op de vraag tijdens het schudden en het trekken van de kaarten roep je synchroniciteit op en zijn er zinvolle samenhangen te ontdekken in de kaarten en de situatie van de vraagsteller. De kaarten verschaffen een symbolisch inzicht en de tarotkaartlezer helpt bij het duiden van de symboliek.

Carla Sijtsma
www.tarotconsultant.nl
oordeel

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!