Wat is jouw diepste wens? Dit is een enorm krachtige vraag, die je jezelf steeds opnieuw kunt blijven stellen. Als je weet wat je diepste wens is en je neemt het besluit om je hart te volgen, dan komt zinvol toeval aangesneld om je aan te moedigen.

Deze vraag stelde ik ook in mijn challenge ‘Doe waar je energie van krijgt!’. En op de laatste dag vroeg ik de deelnemers naar hun ervaringen van zinvol toeval tijdens deze week. Zelfs in deze ‘snelkookpan-challenge’ was het resultaat verbluffend! Voor mij weer eens extra bewijs dat je niet per se spiritueel hoeft te zijn om zinvol toeval te ervaren… Als je je diepste wens uitspreekt en ermee aan de slag gaat, gebeuren er de meest wonderlijke dingen. Hieronder vind je de vier meest opmerkelijke ervaringen van deelnemers die zij op de laatste dag met ons deelden.

Stuntman
‘Mijn aller grootste wens is: stuntman. Al van kinds af aan is Jackie Chan mijn grootste idool. En ik heb altijd geroepen, dat wil ik ook doen. Maar omdat in de filmindustrie lastig tussen is te komen, is dit nogal een uitdaging. Dus ben ik manieren gaan zoeken om er toch iets mee te doen.

Om een heel lang verhaal kort te maken, ben ik nu bezig in de TV/filmwereld, weliswaar achter de camera, waar mijn hart ligt. En als hobby heb ik dan ook theater en musical, waar ik met veel plezier in meespeel. Wel heb ik een keer in een film mee mogen spelen en mijzelf daarna op het grote witte doek mogen aanschouwen. En dat is een mooie beleving die niemand meer af zal nemen. Maar stiekem hoop ik dat er daar nog enkele van zullen volgen.

Ik heb een foto waarop te zien hoe ik in brand sta tijdens mijn opleiding tot stuntman, in Amerika. Ook dit is een ware ervaring geweest die mij zeker niemand meer zal afnemen. Ben daar dan ook enorm blij dat ik deze keuze ooit gemaakt heb.

Mijn eerste stap gaat zijn: zoeken naar castingbureaus hier in de buurt en daar mijn cv naar sturen. Je grote droom begint met kleine stapjes.
And the only way to make a dream come true, is to wake up!

Toeval bestaat niet zeggen ze. Vanochtend wist ik nog niet wat ik voor deze dag hier in kon vullen, omdat ik nog geen toeval had meegemaakt. Zojuist, na onze eerste live broadcast op periscope [waar hij ter afsluiting van de challenge zijn diepste wens uitte, red.], kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik in januari drie dagen beschikbaar ben voor opnames van een short movie. Hoe te gek is dat.’

Ontspannen
‘Mijn wens is: even een klein beetje tijd om te ontspannen en ik moet gewoon tijd vrij plannen om eventjes te drummen en de gedachten te verzetten, waardoor ik ook energie krijg. Dus dat heb ik gedaan en ook was het maar vrij kort, het gaf energie en ik kreeg gelijk dat gevoel terug van ‘Hè, wat leuk, gewoon elke dag eventjes doen!’.

In alle hectiek om nieuwe klanten te krijgen was ik al een beetje meer relaxed gaan zitten omdat ik in de gaten begin te krijgen dat dat proces wat minder strak verloopt dan ik in al mijn gedrevenheid zou willen. Dus in plaats van er achteraan jagen dat iedereen doet wat hij/zij moet doen zodat ik ook door kan, probeer ik er een beetje aan te wennen ‘Go with the flow’ en dan gebeuren veel dingen ‘vanzelf’.

Toevallig besprak ik dat vanochtend met een concullega, ook het proces van hoe vind je een nieuwe klant, want ook dat probeer je te sturen, en wat gebeurt er?
Spontaan dwarrelt er via de mail een bericht binnen ‘Ik heb een nieuwe klant voor je’. Tja toeval. Lastig voor mij, omdat ik redelijk strak georganiseerd ben. Maar toch wel waar……’

Op het podium staan
‘Ik ben in mijn dagelijks leven heel veel bezig met theater en musical. Ik geef lessen, workshops, regisseer, entertain, acteer af en toe zelf en ik geef ook dramatherapie. En ik werk ook achter (en soms voor) de camera als productieleider. Allemaal dingen die ik met heel veel passie en liefde doe. Ik kan me geen mooiere dingen bedenken om te doen!

Of ja, misschien toch wel één dingetje… Ik droom er al mijn hele leven van om een keer in een grote theater- en of musicalproductie mee te spelen.
Helaas moet je voor heel veel grote producties een officieel diploma hebben (heb ik niet) of echt een mega talent bezitten (heb ik ook niet). Maar het is mooi om te blijven dromen. Ik blijf mezelf in ieder geval ontwikkelen en wie weet komt het er ooit nog eens van en zal ik, in een echte productie in een echte schouwburg, in de spotlights staan schitteren!

Mijn eerste stap is te kijken naar de mensen die hun droom al waargemaakt hebben en genomineerd zijn (of zelfs een award winnen) voor hun bijdrage in musicalland! Oh ja, ik heb op de heenweg in de auto flink mee zitten zingen met musicalnummers, ondanks dat ik niet alleen in de auto zat. Super eng (ook al zat er alleen een goede vriend bij me). Maar ja, je moet klein beginnen hè?
Ik sta nu op het podium van de schouwburg! Ik treed helaas vanavond niet zelf op, maar wel een aantal kinderen die ik les geef. Zij mogen meespelen in een echte musical, dus ik ben super trots! Ik ben nu druk bezig met backstage alles regelen.

Deze week moesten we onze diepste wens delen, zoals jullie allemaal weten en gezien hebben. Mijn wens is op het podium staan en TOEVALLIG heb ik daar deze week ook gestaan. De voorstelling stond natuurlijk al lang gepland en ook de kaartjes voor het musical awards gala van een paar dagen geleden waren ook al lang gekocht, maar juist deze week kwamen deze gebeurtenissen super goed van pas om mijn wens te verduidelijken! Dus toevallig vielen de opdrachten van deze week perfect samen met deze activiteiten. Het moest denk ik gewoon zo zijn!’

Accordeon
‘Inspiratie krijg ik van muziek maken en optredens voorbereiden en zo nu en dan mag ik dan met mijn accordeon optreden en dat geeft een super gevoel.
Diep van binnen zou ik graag ergens in een ander land (Oostenrijk of zo) bezig willen zijn met mensen te vermaken muzikaal of de omgeving laten zien. Liefst financieel onafhankelijk… maar ja…. Ik heb gelukkig 2 dochters en een liefzoon en die kan en wil ik niet achterlaten… wie weet over 10 jaar…

En toeval? Mijn muziekleraar geeft gisteren aan dat een driemansformatie er een accordeonist bij zoekt… wie weet.’

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!