De cirkel is rond. In mijn vorige blog Schapen schreef ik dat ik maandenlang schapen zag in de meest vreemde situaties. Dit is begonnen toen ik foto’s wilde laten maken van een schaapscheerder. Afgelopen donderdag waren deze foto’s klaar. Wat zijn ze mooi geworden…

Een opvallende parallel
Deze week viel me ineens op dat de foto’s hetzelfde tijdspad volgen als de reorganisatie op mijn werk. Ze lopen synchroon. Er is nog een parallel, waardoor voor mij alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Maar daarover straks meer.

Hetzelfde tijdspad
In september is het idee geboren om foto’s te laten maken van een schaapscheerder. Afgelopen week zijn de foto’s met de (geschoren!) schapen gemaakt. De ‘plaatjes’ zijn dus klaar. Deze week zal de fotograaf de geselecteerde foto’s bewerken en versturen, zodat we de foto’s binnenkort kunnen inzetten. In september is de reorganisatie aangekondigd op mijn werk. Inmiddels is het duidelijk hoe de nieuwe organisatie eruit gaat zien. Het ‘plaatje’ is dus klaar. Bijna iedereen weet wie geselecteerd is voor welke functie. Deze week volgen de laatste besluiten, zodat de nieuwe organisatie binnenkort van start kan gaan.

Ik was een schaap
Zoals ik al zei is er nog een bijzondere parallel, die de schapen en de reorganisatie met elkaar verbindt. Donderdag vertelde een vriendin mij dat zij ‘s middags naar een lezing was geweest van Jef Staes. Dat was dus op dezelfde dag dat ik de foto’s van de schapen ontving. Ik was helemaal verbaasd toen ik de titel van die lezing hoorde: ‘Je bent een schaap!’. Hierover gaat ook het boek van Jef Staes: ‘Ik was een schaap’. Ik heb zijn lezing meteen bekeken op YouTube. Het is een zeer inspirerend, confronterend verhaal met veel humor. Zijn boodschap kwam enorm bij mij binnen, omdat het mij een tweede antwoord gaf op de vraag wat al die schapen mij de afgelopen maanden wilden zeggen. En het was geweldig leuk om al die voorbeelden met schapen de revue te zien passeren.

Mijn besluit
In mijn vorige blog schreef ik over mijn besluit iets te gaan doen waar al jaren mijn hart naar uitgaat. De reorganisatie heeft mij getriggerd hier bewust over na te denken. Hoewel ik mag blijven – en dat is natuurlijk goed nieuws – ben ik helaas niet geplaatst in de functie waar mijn hart naar uitgaat. Ik heb nu besloten om, naast mijn baan, voor mezelf te gaan beginnen. Om de beeldspraak van Jef Staes te gebruiken: ik laat het schaap vrij, om mijn passie te volgen en mijn talenten verder uit te bouwen. Deze samenloop van zinvol toeval bevestigt mij dat ik op de goede weg ben.

If you put fences around people, you get sheep.
– William L. McKnight

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!