Toeval komt altijd onverwacht en blijft je verbazen. Je kunt er geen grip op krijgen en het afdwingen. Maar je kunt de mate waarin je zinvol toeval ervaart wel indirect beïnvloeden. Door je leven te leiden zoals je leven bedoeld is. Ofwel door zinvol te leven. Synchroniciteit kan jou daarbij helpen, door te bevestigen dat je op de goede weg zit of door je verder op weg te helpen. Hieronder vind je 7 stappen waarmee je de kans op zinvol toeval vergroot. Het mooie is, dat deze stappen ook meteen de 7 stappen zijn naar meer geluk. Het is niet voor niets dat je met ‘Het is puur toeval’ hetzelfde bedoelt als met ‘Het is puur geluk’…

Stap 1. Luister naar jezelf
Maak regelmatig tijd vrij voor jezelf, om te onderzoeken waaraan je behoefte hebt. Stel jezelf vragen als: Wat wil ik nu écht? Waar krijg ik energie van? Wanneer voel ik ‘drive’? Doe ik de juiste dingen en doe ik ze op de manier die bij mij passen? Ben ik meestal mezelf of laat ik mijn leven voor een belangrijk deel bepalen door wat anderen van mij willen of verwachten? Waaraan zou ik veel meer tijd en energie willen besteden? Waarvan wil ik afscheid nemen? Met wie wil ik meer tijd doorbrengen?
Sommigen vinden het handig deze vragen al schrijvende te beantwoorden. Anderen komen tot inzichten terwijl zij in de natuur of aan het mediteren zijn. Weer anderen hebben baat bij een coach die de juiste vragen stelt en dieper doorvraagt.

Stap 2. Bepaal je levensdoel
Met je persoonlijke levensdoel, je missie, voeg je zin aan je leven toe. Zin, in de vorm van meerwaarde voor de wereld om je heen. Maar ook zin in het leven.
Als je naar jezelf luistert, weet je wie en hoe je wil zijn en kun je daar gericht naar handelen. Je staat dan in je kracht, je bent authentiek.

Stap 3. Geef onvoorwaardelijk
Je persoonlijke missie gaat niet over iets ‘hebben’. Je persoonlijke missie gaat over iets ‘zijn’, door van betekenis te zijn voor een ander of de wereld om je heen. Je geeft iets, zonder er direct iets in ruil voor terug te verwachten. Je geeft bijvoorbeeld aandacht in de vorm van hulp, een inspanning of een compliment. Of je deelt kennis. Of je geeft inspiratie. Of je geeft iets materieels.
Je bent dienstbaar, maar zonder jezelf tekort te doen en jezelf op te offeren.

Stap 4. Volg je intuïtie
Je intuïtie is je innerlijke stem. Dus als je naar jezelf luistert, merk je je intuïtie beter op. Volg je intuïtie, maar schakel je verstand daarbij uiteraard niet helemaal uit…

Stap 5. Leef je missie vanuit je hart
Als je vanuit je hart weet wat je missie is, wil je niets liever dan er zoveel mogelijk tijd aan besteden. Start vandaag en doe elke dag iets wat bijdraagt aan je missie.

Stap 6. Leef in het hier en nu
Haal je geluk uit het hier en nu, wees dankbaar en positief voor dat wat er is. Blijf niet hangen in het verleden en wacht niet met gelukkig zijn totdat je in de toekomst wellicht iets hebt behaald. Doe in het hier en nu wat bijdraagt aan je missie, ook als is het maar een klein stapje. En geniet daarvan.

Stap 7. Ervaar verbinding
Besef dat alles en iedereen op een dieper niveau met elkaar is verbonden. En dat wat jij doet, iets of iemand in beweging kan brengen.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!