vrijdag , 24 januari 2020
Home » Thema's » Leef je leven zoals je leven bedoeld is
Leef je leven zoals je leven bedoeld is

Leef je leven zoals je leven bedoeld is

Wat is er mooier dan datgene te doen waar je hart naar uit gaat en waar je energie van krijgt? Waarmee je ook voor anderen van betekenis bent en hen energie geeft. Je doel kan dan niet hoog genoeg zijn, wees niet bescheiden in wat je wenst te zijn. Juist dan gebeuren er mooie en onverwachte dingen in je leven. Zinvol toeval kan je zo nodig een handje helpen. Zodat je op het juiste moment in de juiste situatie terecht komt. En je de juiste mensen ontmoet die je een stapje dichter bij je missie brengen.

Hoe doe je dat: ‘Je leven leven zoals het bedoeld is‘? Dat is voor iedereen anders.
Voor sommigen is het een zoektocht. Voor anderen is het een vanzelfsprekendheid, iets wat je van kleins af aan hebt gewild en gedaan. Er is geen handboek die beschrijft hoe je het doet. Alhoewel, voor gelovigen kan dat de bijbel, Koran of een ander godsdienstig boek zijn. Maar of je nu gelovig bent of niet, ‘Je leven leven zoals het bedoeld is’ heeft sterk te maken met de zin van het leven. Het gaat erom dat je doet waar je energie van krijgt. En als je dat doet, geef je je energie ook weer door aan anderen. Direct of indirect. De zin van het leven is voor mij zin hebben in het leven. Daar spreekt enthousiasme en dankbaarheid uit. Vanuit je hart doen waar je goed in bent. En waar anderen, bedoeld of onbedoeld, eveneens energie van krijgen en mogelijk zelf in actie komen.

Hoe doe je dat: ‘Je leven leven zoals het bedoeld is‘? Dat is voor iedereen hetzelfde.
Dat is door in verbinding te zijn met jezelf. Vind je geluk binnen jezelf. Maak hoe je je voelt en wat je doet niet afhankelijk van de goedkeuring of afkeuring van anderen. Of van het in het bezit komen van spullen of ander uiterlijk vertoon: ‘Als ik nu maar dit heb, dan ben ik gelukkig…’. Want het is nooit genoeg om de leegte te vullen. Zodra je het ene hebt, verlang je alweer naar het volgende. Dit kortstondige geluk brengt je niet verder. Je kunt het vergelijken met fastfood; het is niet voedzaam en het geeft je niet echt wat je nodig hebt.

Hoe helpt toeval mij bij mijn missie?
Heel concreet helpt toeval mij om ook bij mensen met wie ik normaal gesproken geen diepgaand contact heb, tóch een opening te vinden hen te inspireren bij hun zoektocht naar zichzelf. Ofwel bij het ontwikkelen van hun authentiek leiderschap en het realiseren van hun missie.

7 hoofdzonden van Jeroen BoschEen waargebeurd voorval
Een paar dagen voordat ik met de derde sessie van ‘Coachend leiderschap’ begon, sprak ik hierover met iemand die een aversie had voor coaching. Het gesprek kwam als vanzelf op de zeven hoofdzonden en hij beloofde mij deze te mailen. Mijn verbazing was groot toen we in de workshop met die zeven hoofdzonden intensief aan de slag gingen. Het gaf een opening met hem hierover te praten. In de trant van ‘Wat ik nu toch heb meegemaakt…’ Zijn conclusie aan het eind van ons gesprek was, dat hij graag naar zo’n workshop wil…

 
 

Een reactie

  1. Heel mooi die zin,,Leef je leven zoals dat bedoeld is ”
    Natuurlijk doe ik dat, maar heb ook nog een heleboel oud Karma te ruimen gehad, maar ook DAT hoort bij mijn leven.
    Zo kom je uiteindelijk ,,puur” en al wat ouder, dus ook met veel levens ervaring in je leven ,positief en mag je dat ook weer door geven , ook aan onze kinderen.
    Ben er heel dankbaar voor.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

zeventien − negen =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.