vrijdag , 24 januari 2020
Home » Over Karin Pieper

Over Karin Pieper

Zinvol toeval is de rode draad in mijn leven. Sinds mijn 18de maak ik regelmatig bijzondere situaties mee waarin zinvol toeval, ofwel synchroniciteit zoals Carl Jung het noemt, een rol speelt. Ze ‘vallen’ me zó vaak ‘toe’ en zijn zó indringend, dat ze me nieuwsgierig maken. Wat willen ze mij zeggen, wat kan ik ermee? Meestal is de persoonlijke boodschap die erin verscholen ligt overduidelijk. Soms ligt de boodschap een laag dieper en is ie via symboliek of enige tijd later te ontraadselen. Maar altijd is de boodschap waardevol voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Er zijn perioden waarin situaties met zinvol toeval elkaar voortdurend opvolgen, maar ook perioden waarin deze zo goed als ontbreken. Hierdoor ontdekte ik een belangrijke wetmatigheid. Sinds ik deze wetmatigheid ken en ernaar leef, buitelen de synchroniciteiten over elkaar heen en ontvang ik vaak dagelijks aanwijzingen die mij verder helpen.

Ik wil je bewust maken van de rol van toeval in je leven, wat de betekenis ervan kan zijn en hoe je je leven kunt leiden zodat je meer puur geluk – en daarmee ook (meer) zinvol toeval – kunt ervaren. Via deze site, mijn gratis e-book en inspiratiemail en mijn webTV-programma ‘Zinvol toeval – de weg naar puur geluk’ wil ik je inspireren om zinvol te leven. Ook kun je mijn gratis weekchallenge ‘Doe waar je energie van krijgt!‘ volgen. Ik hoop natuurlijk dat je daarbij regelmatig zinvol toeval mag ervaren. Daarnaast kun je mij benaderen voor coaching, het geven van lezingen en workshops. Op dit moment schrijf ik aan mijn boek over zinvol toeval en geluk.

Tijdens een workshop ‘Universeel vrouwelijk leiderschap’ krijgen we de volgende opdracht: presenteer op een creatieve manier je diepste wens aan elkaar. Ieder voor zich laat op een mooie, krachtige manier zien waar zij voor staat. De wensen zijn zeer divers en variëren van zangeres tot herboriste. Die middag maak ik voor het eerst mijn wens openbaar: ik wil een boek schrijven over synchroniciteit, over de zin van toeval. Ik maak een kaft van mijn nog te schrijven boek, met daarop mijn naam en de titel van mijn boek. Vervolgens wikkel ik de kaft om een bestaand boek over zinvol toeval. Het hardop uitspreken van mijn intentie op zich is al heel bijzonder. Maar het mooiste komt de volgende ochtend als ik De Volkskrant van de deurmat pak. Mijn verbazing is groot als ik op de voorpagina met grote letters zie staan: ‘Toeval moet je beschrijven’. Ik sta perplex. Voor mij is dit een overduidelijke bevestiging dat ik op de goede weg zit en een aanmoediging om het boek daadwerkelijk te gaan schrijven. De kop verwijst naar een artikel in het boekenkatern over Marga Minco. Boven het interview staat een citaat van Marga Minco als kop: ‘Toeval hoef je niet te verklaren, het beschrijven is genoeg’. Deze boodschap is hulp voor mij: ik hoef niet te wachten met het schrijven van mijn boek totdat ik het fenomeen kan verklaren, want het beschrijven ervan is voldoende.

Met mijn bedrijf Moonbird kan ik nog meer voor je betekenen om zinvol te leven.
Kijk ook eens op de site van Moonbird.

Bij zinvol toeval vallen twee of meer gebeurtenissen samen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben maar die door het samenvallen indruk op je maken doordat ze voor jou persoonlijk van grote betekenis zijn. De gebeurtenis is daarbij niet direct het gevolg van je eigen gedrag, maar valt je toe.

Karin Pieper
Mijn LinkedIn-profiel
Karin Pieper


Fotografie
De foto’s van de vlinders en libellen zijn gemaakt door Ruurd Visser:
Onze wondertjes
‘Hé, weer Steef!’
Inspiratiemail van 1-9-2014