Zinvol toeval2020-02-11T22:52:58+01:00

Zinvol toeval helpt je verder op weg

zinvol toeval

IN FLOW

Ben jij een magneet?

Mijn ervaring is: richt je je op persoonlijke groei, dan ben je een magneet voor zinvol toeval. Vanaf mijn 18de is zinvol toeval – ofwel synchroniciteit zoals Carl Jung het noemt – de rode draad in mijn leven. In mijn blogs lees je tal van voorbeelden hiervan.
Wanneer jij je leven betekenisvol leeft en buiten je comfort zone gaat, dan trek je bijzondere toevalligheden aan die je verder helpen. En die je bevestigen dat je op de goede weg zit. Als een soort aanmoediging: ‘Ga zo door!’.

Wat is zinvol toeval eigenlijk?
Zinvol toeval is een magisch moment waarin iets dat jou mentaal sterk bezighoudt op een onverwachte manier samenvalt met iets dat buiten jou om gebeurt. Dit samenvallen is voor jou persoonlijk enorm van betekenis, doordat het je een belangrijk inzicht geeft over een levensthema of actuele vraag.

‘Het is puur geluk’
Net als geluk is zinvol toeval is een bijproduct dat je ervaart als je zinvol leeft, als je groei doormaakt. Je voelt je gelukkig als je je droomdoel volgt, datgene doet waar jouw passie en talenten liggen, buiten je comfort zone gaat, in verbinding bent met liefdevolle mensen en van betekenis bent voor de wereld om je heen. Dus als je in één lijn leeft met dat wat je in je leven te doen hebt. Als extra cadeautje komt zinvol toeval op je pad.

Je ontmoet op het juiste moment de juiste mensen en je komt in situaties terecht die je verder op weg helpen. Er gebeuren wonderlijke toevalligheden die je belangrijke inzichten geven. Of die je samen ontzettend laten lachen, zoals in mijn blogs ‘De stoel‘ en ‘Panta rhei, alles stroomt‘.

  • draak en zinvol toeval

Waarover verwonder jij je?

Sta jij open voor verwondering? Op het moment dat iets sterk mijn aandacht trekt, weet ik dat zinvol toeval een rol speelt. Hoewel ik min of meer aanvoel dat ik me ga verwonderen, de manier waarop verrast me

Wat stel jij altijd uit?

Ik wens je een magisch 2021! Een nieuw jaar, een nieuw begin. Waarnaar verlang jij in 2021? Is het misschien iets dat je altijd uitstelt? Wat wil jij dit jaar anders gaan doen? Hoe kijk jij terug op

  • verloren oorbel

De verloren oorbel

Het is het laatste weekend van de NLP Master Practitioner opleiding in Rotterdam. Op zaterdagavond zit ik samen met mijn 2 medestudenten Frank en Lavina in het restaurant van ons hotel. Door de lockdown zijn alle restaurants gesloten.

  • zinvol toeval, stoel

De stoel

Tijdens de NLP Practitioner opleiding wordt ons gevraagd met z’n drieën een coach-gesprek te voeren om een bepaalde techniek te oefenen. Dit keer gaan we met twee coaches – waaronder ik – en één coachee het gesprek in.

  • zinvol toeval, panta rhei

Panta rhei, alles stroomt

Op een mooie zomeravond ben ik met een stel vriendinnen in Maastricht voor een rondleiding langs diverse beelden. Een van onze vriendinnen gidst ons door de binnenstad en vertelt ons allerlei leuke weetjes over de beelden. En bij