Zinvol toeval helpt je verder op weg

zinvol toeval

IN FLOW

Ben jij een magneet?

Mijn ervaring is: richt je je op persoonlijke groei, dan ben je een magneet voor zinvol toeval. Vanaf mijn 18de is zinvol toeval – ofwel synchroniciteit zoals Carl Jung het noemt – de rode draad in mijn leven. In mijn blogs lees je tal van voorbeelden hiervan.
Wanneer jij je leven betekenisvol leeft en buiten je comfort zone gaat, dan trek je bijzondere toevalligheden aan die je verder helpen. En die je bevestigen dat je op de goede weg zit. Als een soort aanmoediging: ‘Ga zo door!’.

Wat is zinvol toeval eigenlijk?
Zinvol toeval is een magisch moment waarin iets dat jou mentaal sterk bezighoudt op een onverwachte manier samenvalt met iets dat buiten jou om gebeurt. Dit samenvallen is voor jou persoonlijk enorm van betekenis, doordat het je een belangrijk inzicht geeft over een levensthema of actuele vraag.

‘Het is puur geluk’
Net als geluk is zinvol toeval is een bijproduct dat je ervaart als je zinvol leeft, als je groei doormaakt. Je voelt je gelukkig als je je droomdoel volgt, datgene doet waar jouw passie en talenten liggen, buiten je comfort zone gaat, in verbinding bent met liefdevolle mensen en van betekenis bent voor de wereld om je heen. Dus als je in één lijn leeft met dat wat je in je leven te doen hebt. Als extra cadeautje komt zinvol toeval op je pad.

Je ontmoet op het juiste moment de juiste mensen en je komt in situaties terecht die je verder op weg helpen. Er gebeuren wonderlijke toevalligheden die je belangrijke inzichten geven. Of die je samen ontzettend laten lachen, zoals in mijn blogs ‘De stoel‘ en ‘Panta rhei, alles stroomt‘.

Gratis e-book ‘De betekenis van toeval’

In dit gratis e-book lees je over de betekenis van de verschillende levels van toeval. Meld je aan en je ontvangt ook mijn inspiratiemail.

Laat je verwonderen!

Alle velden zijn verplicht