dinsdag , 22 oktober 2019
Home » Thema's » Stap eens buiten je comfort zone
Stap eens buiten je comfort zone

Stap eens buiten je comfort zone

Vind je dat je leven saai is? Heb je je vakantie in het buitenland hard nodig om uit de sleur te komen? Het kan ook anders. Stap eens buiten je comfort zone. Doe wat je anders nooit doet, daag jezelf uit. Het hoeft niet meteen iets extreems te zijn zoals bungeejumping.

Blijf niet hangen in je comfort zone
Je comfort zone is een plek waar je je prettig voelt. Maar blijf daar niet in hangen. Want vlak daarbuiten ligt een gebied waar je verder kunt groeien. Zoek de randen van je eigen grenzen op en doe wat je nog nooit gedaan of gedurfd hebt, maar wel héél graag zou willen doen. Neem steeds kleine babystapjes. Het levert je veel geluk en zelfvertrouwen op. En het is de enige manier om je dromen waar te maken. Mijn ervaring is dat je buiten je comfort zone ook vaker zinvol toeval meemaakt. Als een soort beloning voor je getoonde lef. Of om je daartoe aan te zetten.

buiten je comfort zone

Berlijn
Oh ja, dit schema heb ik vanmorgen in Powerpoint gemaakt. Het sjabloon dat me meteen aansprak en perfect in mijn huisstijl past heet ‘Berlin’ (!). Het verhaal hierachter lees je in ‘En toen kwamen er heel veel schapen‘.

3 reacties

  1. Leuk ‘toeval’ dat ik deze blog nu lees. Ik heb n.l. vrij recent besloten om mijn comfortzone te verlaten en op reis te gaan, op zoek naar…….mezelf. Wie ben ik, mijn diepste authentieke ik, waar wordt ik blij van, wat is mijn doel in dit leven. Ik ben inmiddels oud en wijs genoeg om te weten dat ik mezelf niet hoef te gaan zoeken aan de andere kant van de wereld, wie ik diep van binnen ben ligt immers besloten in mijn hart, en tja: dat draag ik toch echt al mijn hele leven in mij mee. Absurd hoe omslachtig de weg naar je hart echter kan zijn, een wereldreis is er niets bij in vergelijking. Schrijven, zo weel ik eigenlijk al heel lang, is voor mij een kanaal naar mijn diepste ik, het maakt me blij en daarom heb ik besloten mezelf op dat gebied ook geen restricties meer op te leggen. Ik schrijf, daar en wanneer ik het nodig vind. Ik nodig jullie uit hetzelfde te doen. Ontdek wie je bent, stapje voor stapje…..wellicht tot zien!

  2. Op 54 jarige leeftijd heb ik besloten Nederland te verlaten. Wat had ik daar nu nog te zoeken, een comfort-zone was het allang niet meer.
    Inmiddels ben ik 55 en reis als digitale nomade door Azië. Een hele uitdaging, ver buiten mijn comfort-zone. Al mijn bezittingen passen in een 60 liter rugtas. En zo reis ik rond.
    Ik hou een dagboek bij: Hallo Aarde, hier ik – dagboek van een digitale nomade.

    Een comfort-zone is een bubbel, een farce, je denkt dat je veilig bent, maar dat is schijn. Je comfort zone kan zomaar verdwijnen. Jezelf kwetsbaar maken doe je door achterover te leunen in je comfortabele leventje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

5 × twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.