Wednesday , 20 November 2019
Home » Articles » 6 dragonflies
6 dragonflies

6 dragonflies

There is often a direct relationship between meaningful coincidence and a profound life question or significant theme in your life. In my earlier blogs I explain that there are two types of meaningful coincidences. For me, ‘meaningful coincidence as confirmation’ is a gift that confirms that I’m on the right track.

Your wish points you in the right direction, your desire gives you energy
If you’re engaged in a process of personal change, the key question you will be asking yourself is: ‘What do I really want in life?’ As a coach I’m convinced that you can’t change people. But what you can do is help bring people closer to their true selves.
You come closer to your true self by discovering what you really want in life. By becoming aware of what gives you energy. Your wish points you in the right direction, your desire gives you energy. This wish doesn’t necessarily have to be the same as what your rational mind is telling you. Or what you think other people expect from you. So it’s always good to have your wish confirmed in some way. Especially because it’s about such an important theme in your life. What meaningful coincidence is trying to tell us is usually very explicit and can be interpreted literally. But sometimes the message can be just under the surface. And the meaning clothed in symbols.

6 dragonflies
My husband is about to experience a major change in his life – in a few days he will be starting a course that will improve his chances of employment. I can’t recall ever seeing a dragonfly in our home, but in the past three days I’ve seen six of them in the house. And two pairs of these were actually mating. This in itself is unusual, which is why we noticed it. But it turned out that the dragonfly was present in our lives in other ways too. On the second evening of the three days, my husband was watching an enthralling film on TV featuring Kevin Costner, in which the dragonfly appears in all kinds of forms. The title of the film? ‘Dragonfly’. Which is also rather striking, because my husband has always felt a special connection with the dragon. On the third day, after I had just guided the sixth dragonfly out of our home, I discussed this with my husband and he decided to look up the symbolic meaning of dragonfly. And what did he discover? The dragonfly is a symbol of change!


Dragonfly trailer

14 comments

 1. Beste Karin,

  Bijzonder mooi verhaal over de zes libellen! Dat dieren in je leven verschijnen en daarmee een boodschap voor je hebben, is iets wat binnen het sjamanisme al heel lang gezien en erkend wordt. Ik ben me er zelf een jaar bewust van en nu gaat me steeds meer opvallen. Dat wil overigens nog niet zeggen, dat ik alles kan plaatsen… Een boekentip over de symbolische betekenis van verschillende dieren: Luisteren naar dieren van Ted Andrews.

 2. Prachtig gewoon…ook wij hebben vanavond een libel als gast in ons huis…ze kon op geen beter moment in ons leven langskomen

 3. Mooi verhaal Karin! Heerlijk toch als je op deze manier bevestiging krijgt! Ik heb zoiets gehad met vlinders. Na het lezen van het boek: kun je een rups leren vliegen (aanrader trouwens) zag ik ineens overal vlinders! Zelfs op de snelweg! 🙂

 4. Pieter Van den Hof

  Haai Karin,

  Ben ‘toevallig’ je artikelen aan het screenen en stuit op het voorval met de libellen. Ik realiseer me naar aanleiding daarvan dat ik al drie dagen wordt ‘belaagd’ door een dikke hommel. Hij doet niks, wees maar niet bang, maar dan nog. Zo’n groot zoemend bijenlijf, je weet maar nooit. Nieuwsgierig door de symboliek van de libel zocht ik ook die van hommel op. Sta ik toch wel even versteld: het verschijnen van een hommel zet je er toe aan om niet steeds weer terug te keren naar vraagstukken uit het verleden, maar vanuit het heden met een frisse blik de situatie te (her)bezien om weer een stap voorwaarts te kunnen zetten. De exacte tekst kan je nalezen in ‘Als de Dieren spreken konden’ van Christiane Beerlandt. Surf naar ‘Symboliek van de Hommel’ en gij zult vinden. En dan maar denken dat mijn leven juist nu hommeles was…

  Groetjes,

  Pieter.

 5. Wauw, echt prachtig, Pieter! Wat een mooie boodschap.
  Groetjes,
  Karin

 6. Ik heb zo net 2 libellen in huis gehad. Ik had er net eentje naar buiten gekregen en ik doe de deur dicht, en wat blijkt? Er zat er nog eentje! Ook die heb ik na veel lopen en springen en zwaaien met de swiffer buiten gekregen. Ik vond het zo eigenaardig, want een tijdje geleden zat er een libelle aan de achterdeur en die ging zelfs niet weg.

 7. Goh, zit ik te zoeken de betekenis van een Libelle kom ik op deze mooie site uit.
  Zit lekker buiten komt er een prachtige Libelle bij mij zitten op het kussen van mijn ligstoel.
  Ik meteen zoeken wat deze betekenis is, mooi hoor, bedankt!

  Groetjes Geerte,

 8. Ik zit amper buiten, komt er een libel op mij zitten en kijkt mij recht aan! Heeft wel 10 min op mij gezeten voordat ie gestoord werd door een dikke bromvlieg!
  En terwijl ik dit nu schrijf komt ie weer op mij zitten!! Wow wat mooi!!
  Kben benieuwd wat ie mij te zeggen heeft!

 9. gister heb ik een prachtige blauwe libelle die in even in mijn tuin kwam rusten op de kiek gezet… naar aanleiding van een vervelende gebeurtenis zocht ik naar de symboliek van een libelle… een paar dagen geleden was ik in mijn tuin bezig, het had vroeg geregend en een boeddha kopje op mijn tuintafel was aan het opdrogen.. behalve 1 druppel onder z’n rechteroog…. die bleef een hele tijd hangen als een traan… daar had ik ook nog een foto van gemaakt omdat ik het heel bijzonder vond. Kort daarna begon de narigheid… een buurvrouw van me begon te klagen over onze honden die op het gras speelden… dat vond ze vies, wat die beesten zouden daar poepen… ik legde haar uit dat het niet zo was, maar daar wilde ze niets van horen.. ook haar dochter bemoeide zich ermee en toen ze niet konden winnen met hun argumenten begonnen ze ons te negeren en nare dingen overhoop te halen… zoals onze tuinbank slopen en praatjes rondvertellen…. diezelfde dag vond ik in mijn tuin rustend op een blad die prachtige blauwe libelle.. ook dat trok me aan, net als de traan van de boeddha. ik maakte een foto van de libelle…. en nu ik de symboliek weet, stelt het me wat meer gerust.. ik kreeg een gevoel van wijsheid… laat maar gaan, wees de wijste… met haar gedrag bewijst die buurvrouw haar eigen innerlijk, ook al is ze nog zo hypocriet en gemeen…

  • Beste Alex, dank je wel voor je mooie reactie. Wat fijn dat de symboliek van de traan en libelle je tot steun is en je dit mooie inzicht heeft gegeven! Lieve groet, Karin

 10. Gisteren heb ik mijn hartsvriendin begraven,ik zit vandaag even in het zonnetje, komt er een libelle op mijn knie zitten,ik bleef doodstil zitten en hij od zij keek me aan,ik dacht is dat een boodschapschap van haar,dat ze nu gelukkig is, weer bij haar man,en dat ik niet meer moet huilen om haar,dat het nu goed met haar gaat.
  Dat wilde ik even kwijt.

  • Beste Helen, gecondoleerd met het verlies van je vriendin. Wat een bijzonder mooi moment dat de libelle je troost kwam brengen. Kippenvel! Nog veel sterkte gewenst.

 11. Hoi wat houd het nou in dan, dat als ik lekker koffie zit te drinken in het zonnetje en er ligt per toeval gewoon echt een grote dode Libelle naast me op de stoep…. daar ben ik dan wel weer heel nieuwschierig na..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

@follow me