zaterdag , 25 januari 2020
Home » Artikelen » Eekhoorntjes
Eekhoorntjes

Eekhoorntjes

In korte tijd zie ik eekhoorns op plaatsen waar ik ze niet verwacht. Het begint met een rode eekhoorn in onze achtertuin die in een appelboompje klimt. Even later steekt er eentje vlak voor mijn neus de straat over.

Nog eens twee eekhoorntjes
Ik parkeer mijn auto voor ‘Kunst en Cultuurhuis De Klimboom’ waar ik heb afgesproken met één van de organisatoren van de Positiviteitsdag, waarop ik zowel de inleidende lezing als een workshop mag gaan geven. Er lopen twee eekhoorns langs de voordeur, waarvan er één zelfs even blijft zitten en me aankijkt. Vreemd, want ‘De Klimboom’ ligt midden in een dorp, naast een redelijk drukke weg.

Verzamelaar
Nieuwsgierig geworden door al die eekhoorns zoek ik de symboliek op. Ook dit keer is het weer treffend; apart hoe dat werkt. Een eekhoorn staat voor verzamelen en voorbereiden op de toekomst. En juist dát is waar ik nu mee bezig ben. Ik richt me nu bijna volledig op het verzamelen van mooie verhalen rondom zinvol toeval. Samen met de nieuwe zender ‘Feel2B’ ga ik eind dit jaar een programmaserie over zinvol toeval maken voor web-tv. Zou het toeval zijn dat ik juist voor ‘De Klimboom’ twee eekhoorns zie? Ik denk het niet, want vlak daarna krijg ik vanuit ‘De Klimboom’ twee prachtige verhalen voor mijn verzameling en wel van twee organisatoren van de Positiviteitsdag. Alsof beide eekhoorntjes symbool staan voor de verhalen die ik vlak daarna ga krijgen.

Een reactie

  1. A fascinating discussion is wirth comment. I do believe that you should write more about this subject, it may not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such topics.
    To the next! Best wishes!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*

1 × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.